Mihail Vlasov, urmărit penal într-un nou dosar. La 10 zile de la eliberarea din închisoare, a trimis ACEASTĂ SCRISOARE

Mihail Vlasov, urmărit penal într-un nou dosar. La 10 zile de la eliberarea din închisoare, a trimis ACEASTĂ SCRISOARE
Publicat: 15/05/2014, 16:20
Actualizat: 01/05/2015, 17:27

Procurorii DNA au anunțat că au început urmărirea penală împotriva lui Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț fiind suspectat de șantaj. Anchetatorii susțin că, la 10 zile după ce a ieșit din închisoare, acesta a trimis prin intermediul fiicei sale, Vanda Vlasov, o scrisoare prin care l-ar fi amenințat pe președintele interimar al Camerei de Comerț.

Potrivit datelor preliminare, Vlasov ar fi scris în scrisoare că va da în vileag o serie de presupuse fapte de corupție pe care le-ar fi săvârșit directorul interimar al CCIR, Mihai Dărăban. Procurorii arată că scrisoarea a fost trimisă de Vlasov prin intermediul fiicei sale. „Concret, la data de 5 mai 2014, președintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vlasov Vanda, fiica lui Vlasov Mihail (care este inculpat, trimis în judecată în altă cauză) care, în aceeași zi, i-a înmânat un plic „sigilat”, comunicându-i că este din partea tatălui ei. Plicul conținea o scrisoare olografă scrisă și semnată de Vlasov Mihail. Destinatarul afirmă că, după citirea scrisorii, s-a simțit amenințat, în sensul că i s-a creat o stare de temere, atât pentru sine cât și pentru familia sa, mai ales că la finalul scrisorii era specificat „n-aș vrea să sufere și copiii altuia”, se arată în comunicatul DNA

După eliberarea din închisoare, Vlasov a intrat în arest la domiciliu, fiind judecat într-un alt dosar de corupție.

DNA mai susține și că Vlasov l-ar fi contactat pe actualul director al Camerei de Comerț și l-ar fi amenințat direct. „Anterior primirii scrisorii de amenințare, destinatarul, președintele interimar al CCIR, ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de către Vlasov Mihail care i-ar fi spus, sub diverse forme, că „nu este bine ce face”, cu referire exactă la activitatea acestuia în cadrul și în exercițiul funcției pe care o deține la Camera de Comerț și Industrie a României. În opinia președintelui interimar, aceste amenințări directe ar fi în legătură cu demersurile făcute de forurile de conducere din C.C.I.R., ,după demiterea din funcția de președinte a lui Vlasov Mihail, privind atragerea răspunderii penale și patrimoniale a acestuia pentru faptele comise în timpul mandatului său”, se arată în comunicatul DNA

Vanda Vlasov urmărită penal

În ceea ce o privește pe Vanda Vlasov, aceasta este urmărită penal pentru că a pus două angajate ale Curții de Arbitraj Internațional să îi dea adeverințe care nu au fost avizate și de conducerea instituției, documente folosite de Mihail Vlasov în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat miercuri că Vanda Vlasov, fost prim-vicepreședinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional, este urmărită penal pentru două fapte de instigare la fals intelectual.

În același dosar, sunt urmărite penal Daniela Domnica Pop, asistent arbitral șef adjunct în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional, și Cassandra Chirilă, secretară la aceeași instituție până la 12 mai, ambele fiind acuzate de săvârșirea infracțiunilor concurente de favorizare a făptuitorului și fals intelectual.

Vlasov judecat în arest la domiciliu

Pe 19 martie Mihail Vlasov a fost reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant primind 200.000 euro mită de la un om de afaceri. Ulterior a fost și arestat preventiv. În 9 aprilie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că președintele suspendat al CCIR, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată, pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Potrivit rechizitoriului, la 13 martie, Vlasov, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, a pretins de la un martor denunțător suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro, la 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, susțin anchetatorii, Vlasov i-a promis denunțătorului că-și va folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR învestiți cu soluționarea unui dosar în care denunțătorul are calitatea de pârât-reclamant și că îi va determina pe aceștia să pronunțe o hotărâre arbitrală favorabilă denunțătorului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului