Mii de oameni din marile orașe au protest față de modificările aduse legilor justiției. Incidente cu jandarmii în fața Palatului Parlamentului. VIDEO

Publicat: 17/12/2017, 23:26

UPDATE 22.30: Protestul din București față de modificările aduse legilor justiției s-a încheiat.

Timp de aproximativ o oră și jumătate, câteva sute de demonstranți au protestat în Piața Victoriei din Capitală, față de modificările aduse legilor justiției. Manifestanții au scandat „Hoții!”, „Demisia” și au adus vuvuzele și tobe.

Potrivit anunțului de organizare a evenimentului de pe rețelele de socializare, protestatarii ar fi trebuit să plece la 18.00 în marș către Casa Poporului, pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Universitate – Piața Unirii – Piața Națiunilor Unite – Parlament. Deoarece au fost informați de către jandarmi că pe o parte a traseului ales a fost autorizată o altă manifestație, demonstranții au stat mai mult timp în fața Guvernului, dar au pornit în marș ,în jurul ore 19.20, către Palatul Parlamentului, pe Calea Victoriei.

Pe drum, numărul participanților la protest a crescut la câteva mii.

Protestatarii au strigat „Regele Mihai” atunci când au trecut prin fața Palatului Regal de pe Calea Victoriei și au aplaudat.

Ulterior, când au ajuns în zona colțulului de la Parcul Izvor, în apropiere de Palatul Parlamentului, protestatarii au fost blocați de jandarmi, pentru a nu fi închisă circulația pe mai multe bulevarde. Manifestanții au strigat „Rușine” și „Lăsați-ne să trecem”.

UPDATE 20.00: Mii de protestatari în toată țara

Sute de oameni protestează, duminică seara, față de modificările aduse legilor Justiției, și la Timișoara și Sibiu. Timișorenii scandează „Regele Mihai”, iar la Sibiu cei peste 500 de participanți strigă „Jos comunismul”.

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piața Operei din Timișoara, pentru a protesta față de modificările la legile Justiției.

Manifestanții scandează „Vrem o lege pentru toți, nu făcută pentru hoți”, „Rușine, rușine să vă fie”, „Păcat, păcat de sangele vărsat”, „Regele Mihai” sau „Cinste lor, cinste lor, eroilor”.

De asemenea, cei prezenți în centrul Timișoarei au ținut un moment de reculegere în memoria martirilor Revoluției din Decembrie 1989, duminicî fiind zi de doliu în oraș. Apoi, manifestanții au pornit într-un marș până la Catedrala Mitropolitană și înapoi, în Piața Operei.

La Sibiu s-au adunat peste cinci sute de persoane, aducând steaguri și pancarte cu mesaje precum „Uniți salvăm toată România”.

Protestatarii au strigat „Hoții hoții”, „Jos comunismul” sau „Cine nu sare are dosare”. Înainte de a porni într-un marș pe străzile orașului, oamenii au ținut un moment de reculegere în memoria martirilor Revoluției din Decembrie 1989.

De asemenea, a fost difuzat imnul creat de grupul „Vă vedem din Sibiu”, comunitatea care organizează, zilnic, de șapte zile, flashmob-uri în fața sediului PSD. Mesajul imnului este acela că politicienii nu se pot ascunde.

Între timp, numărul protestatarilor din Cluj a ajuns la 3.500, al ieșenilor la 700, iar al brașovenilor a depășit o mie.

UPDATE 19.25: Protestatarii au plecat în marș către Palatul Parlamentului

Timp de aproximativ o oră și jumătate, demonstranții au au protestat în Piața Victoriei din Capitală, față de modificările aduse legilor justiției. Manifestanții au scandat „Hoții!” și au adus vuvuzele și tobe.

Potrivit anunțului de organizare a evenimentului de pe rețelele de socializare, protestatarii ar fi trebuit să plece la 18.00 în marș către Casa Poporului, pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Universitate – Piața Unirii – Piața Națiunilor Unite – Parlament. Deoarece au fost informați de către jandarmi că pe o parte a traseului ales a fost autorizată o altă manifestație, demonstranții au stat mai mult timp în fața Guvernului, dar au pornit în marș,în jurul ore 19.20, către Palatul Parlamentului, pe Calea Victoriei. Circulația pe Calea Victoriei este închisă, la ora transmiterii știirii.

Peste două mii de oameni se îndreaptă, la ora transmiterii știrii, către Palatul Parlamentului. Protestatarii au strigat „Regele Mihai” atunci când au trecut prin fața Palatului Regal de pe Calea Victoriei și au aplaudat.

Manifestanții scandează „Hoții!” și au adus vuvuzele și tobe. La ora transmiterii știrii, în Capitală ninge.

Potrivit anunțului de organizare a evenimentului de pe rețelele de socializare, protestatarii ar fi trebuit să plece la 18.00 în marș către Casa Poporului, pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Universitate – Piața Unirii – Piața Națiunilor Unite – Parlament, unde aveau de gând să se oprească și să aprindă luminile telefonului.

La momentul transmiterii știrii însă, oamenii se află în continuare în Piața Victoriei, existând informații potrivit cărora pe o parte a traseului ales de protestatari a fost autorizată o altă manifestație, legea interzicând două manifestații în același loc.

Anterior, un alt protest a avut loc în Piața Victoriei. Zeci de oameni au participat, duminică, la ora 15.00, la un flashmob organizat pe rețelele de socializare, manifestanții acoperindu-și ochii cu banderole negre.

Protestatarii au stat cu fața spre Palatul Victoria, în tăcere, timp de 30 de minute. Printre aceștia a fost și actrița Oana Pellea.

„Orice formă de protest e binevenită în cazul în care nu sunteți mulțumiți cu ceea ce se întâmplă în țara noastră. Politicienii își văd de drumul lor, noi ne vedem de drumul nostru și suntem într-o țară liberă în care putem manifesta când nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă în țară. Nu am niciun mesaj pentru cei ce votează amendamentele, sper să nu se voteze pentru că, dacă se va vota, această democrație pe care noi am câștigat-o în atâția și atâția ani, se cam pune capăt. Și vom avea o țară în care sitemul judiciar nu este făcut pentru oamenii de rând”, a declarat Oana Pellea.

„Se va ajunge să fim neputincioși în fața răului care se va întâmpla în România, fie crime, violuri sau corupție și noi vrem să luptăm pentru a arăta acest lucru, prin acest flashmob. Bandă neagră la ochi și la gură, justiția este oarbă și va ajunge și mută „, a declarat un manifestant.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste