„Mikey Hash”, despre adolescenta bătută crunt în Târgu Jiu: Și eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia îi spuneam o marți cu ghinion

Redactor:
Mihai Georgescu
„Mikey Hash”, despre adolescenta bătută crunt în Târgu Jiu: Și eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia îi spuneam o marți cu ghinion
„Mikey Hash”, despre fata bătută crunt în Târgu Jiu: Și eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia îi spuneam o marți cu ghinion / Mihai Alexandru Hash. Foto: Mihai Alexandru Hash/ Facebook

Vloggerul Mihai-Alexandru „Hash”, cunoscut drept „Mikey Hash”, spune, la Digi24, că a fost el însuși victima agresiunii în trecut. Acesta a dezbătut cazul șocant al fetei bătute de „prietene” în Târgu Jiu, în urma căruia agresoarea principală a fost reținută pentru 24 de ore.

„Când mă uit la imagini, îmi crește pulsul, îmi bubuie capul. Sentimente groaznice mi-a stârnit și, din păcate, amintiri din copilărie, nefaste. Inclusiv eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia nu-i spunea bullying, ci pur și simplu o marți proastă, cu ghinion. Nu erau așa de mediatizate cazurile de bullying. Înțeleg psihologia unei victime ale unei astfel de agresiuni și înțeleg cât de groaznică poate fi o astfel de situație și cum îți poate rămâne în cap și în comportament și în caracter ani buni de acum în colo.

Nu este o dominație fizică, pentru că nu îți este neapărat frică că persoana care te-a agresat este mai mare ca tine și te-ar putea bate. Este o agresiune psihică. Te domină psihic. Pentru că ești slab psihic, cedezi acestei agresiuni”, a mărturisit Mihai Alexandru.

Nu are voie nimeni să se atingă de tine

Mikey Hash consideră că o serie de factori au rol în alimentarea acestor incidente violente.

„Știi sigur că nu te poți baza pe părinții tăi dacă mergi acasă să le spui, că nu e prima oară când se întâmplă și ai mai fost acasă să spui și nu s-a întâmplat nimic. Este o stimă de sine scăzută, respectul față de tine este la pământ, bineînțeles, pentru că altfel n-ai da voie nimănui să se apropie de tine.

Integritatea ta fizică n-ar trebui violată de absolut nimeni. E un lucru pe care orice părinte ar trebui să i-l spună copilului după ce învață să vorbească. N-are voie nimeni și n-are nimeni dreptul să se atingă de tine în niciun fel. În cazul în care se întâmplă așa ceva, îmi spui mie”, a afirmat acesta la Digi24.

Vlogger-ul consideră că ceilalți copii sunt „îngrijorător de agresivi”.

„Mi se pare un fenomen din ce în ce mai vizibil, pe de o parte, și cred că este în creștere. Văd pe internet prin modul în care se exprimă copiii aceștia. Se grăbesc să dea sentințe capitale pentru o greșeală pe care ai făcut-o, sau să-ți comenteze sau să-și dea cu părerea despre viața ta.

Astfel de lucruri nu au justificare pentru a agresa o altă persoană”, a spus Mihai Alexandru.

Părinții au o mare parte din vină

O mare parte din vină aparține părinților, a mai spus acesta.

„Mi se pare greu să nu iei atitudine într-o astfel de situație. Era acel băiat care a stat și s-a uitat. Acesta este un viitor bărbat pe care o familie va trebui probabil să se bazeze, care va avea responsabilități și va trebui să dea exemplu pentru copiii lui.

Mare parte din vina în astfel de cazuri o au părinții. Educația primordială o primești acasă. Exact ce vezi acasă, aia preiei, valorile, comportamentul părinților tăi, nemulțumirile lor. Modul în care ești tu ca și copil reflectă ce părinți ai”, consideră el.

Vlogger-ul spune că, pentru mulți, pentru a căpăta încredere în propria persoană, este nevoie de consiliere psihologică!

„Ulterior, după ce am reușit să cultiv încrederea în mine – și cariera pe care o am m-a ajutat un pic la cultivat încrederea în mine – am început să-mi reanalizez întâmplări și faze pe care le pățisem în copilărie și am reușit să trec peste, am realizat de unde se trag. A fost un exercițiu de introspecție. Însă nu cred că oricine este atât de introspect. Cred că e nevoie să consulte un medic specialist de multe ori, un psiholog”, a conchis Mihai Alexandru Hash.

Gigi Becali dă lovitura mult aşteptată la FCSB. O fostă câştigătoare a Ligii Campionilor a...
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Veşti CRUNTE pentru români. Guvernul a anunţat tăieri masive la buget. Angajaţii, cei mai afectaţi!
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Doi giganți farmaceutici mondiali renunță la dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid din cauza rezultatelor slabe
ULTIMA ORĂ. Tragedie în muzica românească. Îndrăgitul cântăreț a fost găsit mort
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Detaliul extrem de CONTROVERSAT din imaginile cu Pământul dezvăluite recent de NASA
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Digi dă telefoane la zero lei: toți românii trebuie să știe cum pun mâna pe...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Avertisment pentru persoanele deja vaccinate! Este BREAKING NEWS
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Cât de mult s-a...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Zona din Bucureşti unde lucrau peste 100.000 de oameni pe care pandemia a transformat-o total...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide