„Mikey Hash”, despre adolescenta bătută crunt în Târgu Jiu: Și eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia îi spuneam o marți cu ghinion

„Mikey Hash”, despre adolescenta bătută crunt în Târgu Jiu: Și eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia îi spuneam o marți cu ghinion
„Mikey Hash”, despre fata bătută crunt în Târgu Jiu: Și eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia îi spuneam o marți cu ghinion / Mihai Alexandru Hash. Foto: Mihai Alexandru Hash/ Facebook
Publicat: 08/09/2020, 07:36

Vloggerul Mihai-Alexandru „Hash”, cunoscut drept „Mikey Hash”, spune, la Digi24, că a fost el însuși victima agresiunii în trecut. Acesta a dezbătut cazul șocant al fetei bătute de „prietene” în Târgu Jiu, în urma căruia agresoarea principală a fost reținută pentru 24 de ore.

„Când mă uit la imagini, îmi crește pulsul, îmi bubuie capul. Sentimente groaznice mi-a stârnit și, din păcate, amintiri din copilărie, nefaste. Inclusiv eu am fost victima bullying-ului. Pe vremea aia nu-i spunea bullying, ci pur și simplu o marți proastă, cu ghinion. Nu erau așa de mediatizate cazurile de bullying. Înțeleg psihologia unei victime ale unei astfel de agresiuni și înțeleg cât de groaznică poate fi o astfel de situație și cum îți poate rămâne în cap și în comportament și în caracter ani buni de acum în colo.

Nu este o dominație fizică, pentru că nu îți este neapărat frică că persoana care te-a agresat este mai mare ca tine și te-ar putea bate. Este o agresiune psihică. Te domină psihic. Pentru că ești slab psihic, cedezi acestei agresiuni”, a mărturisit Mihai Alexandru.

Nu are voie nimeni să se atingă de tine

Mikey Hash consideră că o serie de factori au rol în alimentarea acestor incidente violente.

„Știi sigur că nu te poți baza pe părinții tăi dacă mergi acasă să le spui, că nu e prima oară când se întâmplă și ai mai fost acasă să spui și nu s-a întâmplat nimic. Este o stimă de sine scăzută, respectul față de tine este la pământ, bineînțeles, pentru că altfel n-ai da voie nimănui să se apropie de tine.

Integritatea ta fizică n-ar trebui violată de absolut nimeni. E un lucru pe care orice părinte ar trebui să i-l spună copilului după ce învață să vorbească. N-are voie nimeni și n-are nimeni dreptul să se atingă de tine în niciun fel. În cazul în care se întâmplă așa ceva, îmi spui mie”, a afirmat acesta la Digi24.

Vlogger-ul consideră că ceilalți copii sunt „îngrijorător de agresivi”.

„Mi se pare un fenomen din ce în ce mai vizibil, pe de o parte, și cred că este în creștere. Văd pe internet prin modul în care se exprimă copiii aceștia. Se grăbesc să dea sentințe capitale pentru o greșeală pe care ai făcut-o, sau să-ți comenteze sau să-și dea cu părerea despre viața ta.

Astfel de lucruri nu au justificare pentru a agresa o altă persoană”, a spus Mihai Alexandru.

Părinții au o mare parte din vină

O mare parte din vină aparține părinților, a mai spus acesta.

„Mi se pare greu să nu iei atitudine într-o astfel de situație. Era acel băiat care a stat și s-a uitat. Acesta este un viitor bărbat pe care o familie va trebui probabil să se bazeze, care va avea responsabilități și va trebui să dea exemplu pentru copiii lui.

Mare parte din vina în astfel de cazuri o au părinții. Educația primordială o primești acasă. Exact ce vezi acasă, aia preiei, valorile, comportamentul părinților tăi, nemulțumirile lor. Modul în care ești tu ca și copil reflectă ce părinți ai”, consideră el.

Vlogger-ul spune că, pentru mulți, pentru a căpăta încredere în propria persoană, este nevoie de consiliere psihologică!

„Ulterior, după ce am reușit să cultiv încrederea în mine – și cariera pe care o am m-a ajutat un pic la cultivat încrederea în mine – am început să-mi reanalizez întâmplări și faze pe care le pățisem în copilărie și am reușit să trec peste, am realizat de unde se trag. A fost un exercițiu de introspecție. Însă nu cred că oricine este atât de introspect. Cred că e nevoie să consulte un medic specialist de multe ori, un psiholog”, a conchis Mihai Alexandru Hash.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată