Miliardarul Porumboiu a pierdut „dintr-un foc” 800.000 de lei. De ce l-a executat Fiscul. UPDATE Reacția omului de afaceri

Publicat: 28/05/2015, 21:59

Un număr de 17 utilaje, în valoare de 804.000 de lei, care aparțineau firmelor omului de afaceri Adrian Porumboiu, au fost vândute, miercuri, la licitația organizată de Administrația Finanțelor Publice Vaslui în contul datoriilor la buget a uneia dintre societățile fostului arbitru internațional.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui a vândut, miercuri, alte bunuri scoase la o nouă licitație publică în contul debitelor pe care le înregistrează firma Comprest SA Vaslui, deținută de omul de afaceri Adrian Porumboiu, la bugetul consolidat al statului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE Adrian Porumboiu a declarat pentru gândul că pierderea celor 17 utilaje nu va afecta activitatea firmelor sale. „Deja este în proiect schimbarea tehnologiei și achiziționarea altor utilaje. Graba ANAF Vaslui nu o pot înțelege, este greu de explicat pentru un contribuabil care a plătit la stat taxe și impozite de 380 de milioane de euro”, a spus Adrian Porumboiu. În plus, omul de afaceri spune că recent Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Vaslui i-a aplicat o amendă record de 12 milioane de euro pentru că nu a înregistrat într-un registru național moartea a 200 de viței. În timp ce Porumboiu dă vina pe „o eroare umană” din partea unor angajați ai săi, funcționarii Ministerului Agriculturii spun că s-au încălcat repetat și intenționat normele de acordare a subvențiilor. „Ei mint cu nerușinare. Nu este vorba de nici o intenție. Să se uite în dicționar ce înseamnă intenție. Nu a fost nici cea mai mică tentativă de fraudă, fondurile europene și naționale nu au fost puse in pericol. Când nu le iese treaba, vin și ne dau în cap”, spune Porumboiu.


Astfel, pentru cele 17 utilaje valorificate, majoritatea agricole, Fiscul vasluian a încasat 804.000 lei, bani plătiți de zece firme și persoane fizice din mai multe județe ale țării.

„Pentru licitația de astăzi (n.r. – miercuri), au fost înregistrate zece oferte depuse atât de persoane fizice, cât și juridice. În total, s-au adjudecat 17 bunuri mobile aparținând garanților fidejusori, în valoare de 804.000 lei. Participanții la licitație adjudecatari sunt cinci persoane juridice cu sediul social în județele Iași, Neamț, Timiș, Dolj și cinci persoane fizice din județele Vaslui și Covasna”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al AJFP Vaslui, Mirela Bulgaru.

Aproape o sută de bunuri mobile de la societățile Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Fălciu, Agrocomplex SA Bârlad și Ilvas SA Vaslui au fost scoase la vânzare, începând cu luna februarie, la sediul Administrației Județene AJFP Vaslui. Toate bunurile scoase la licitație, evaluate la 5.385.296 lei, au fost puse sub sechestru asiguratoriu sau ca ipoteci mobiliare în perioada 2011-2014, în urma stabilirii unui grafic de eșalonare a datoriilor la bugetul de stat pentru societatea Comprest SA Vaslui.

„Toate aceste bunuri au fost scoase la licitație în urma constatării pierderii valabilității eșalonărilor și amânărilor la plată acordate societății Comprest SA Vaslui. Vânzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligațiilor fiscale rămase nestinse. În fapt, societatea în cauză nu a respectat termenele de plată, suma lunară ce trebuia achitată la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul adjunct al AJFP Vaslui, Minodora Dumitriu.

Potrivit acesteia, graficul de eșalonare la plată pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, începând cu 2011.

Printre bunurile scoase la vânzare de Finanțele Publice s-au aflat autoturisme, utilaje agricole, precum combine, tractoare, semănătoare, și instalații tehnologice de la fabrica de procesare a laptelui.

Firma Comprest are ca activitate transportul rutier și realizarea de construcții civile, industriale și agricole.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?