Ministerul Agriculturii anunță că elevii vor primi un borcan de miere în fiecare lună, de anul viitor: „Se uită la borcanul acela de miere ca la icoană, credeți-mă ce vă spun”

Ministerul Agriculturii anunță că elevii vor primi un borcan de miere în fiecare lună, de anul viitor: Se uită la borcanul acela de miere ca la icoană, credeți-mă ce vă spun
Publicat: 02/05/2018, 19:43

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că proiectul de lege care prevede acordarea unui borcan de miere copiilor este la Camera Deputaților, după ce a primit votul favorabil al senatorilor, acesta urmând să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019.

„Vă garantez că avem miere suficientă să ducem 1.500 de tone la copii. Eu spun lucrul acesta și aici îi mulțumesc și prietenului meu Dîrzu (n.r. deputatul Ioan Dîrzu) pentru că (n.r. parlamentarii) au înțeles foarte bine un lucru. Mărul poate copilul să-l ia dintr-o altă curte, mierea nu poate să o ia din altă curte. Acesta e un borcan pe care îl ia acasă, mănâncă familiile defavorizate, se uită la borcanul acela de miere ca la icoană, credeți-mă ce vă spun. Nu vom renunța, avem bani în buget și va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a spus Daniel Botănoiu.

Întrebat de semnificația acestui proiect, secretarul de stat i-a îndemnat pe jurnaliști să se uite la televizor, unde indicațiile sunt „fără zahăr, sare și grăsimi”, iar mierea în acest caz este „o alternativă”.

„Nu îi dăm în fiecare zi câte un borcan, ci unul într-o lună. 350 de grame într-o lună. Nu mănâncă doar copilul acela, pentru că el duce acasă, mănâncă toți, mănâncă familia. Măcar putem să ducem ceva de calitate românilor”, a mai spus Daniel Botănoiu.

Copiii preșcolari din grădinițele de stat și confesionale cu program normal de 4 ore, precum și elevii din învățământul primar de stat și privat vor primi lunar 350 de grame de miere polifloră, potrivit proiectului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase