Ministerul de Interne sârb și Poliția de frontieră sârbă, printre clienții firmei controlate de Ghiță

Ministerul de Interne sârb și Poliția de frontieră sârbă, printre clienții firmei controlate de Ghiță
Publicat: 19/04/2017, 19:39

În ultimii șapte ani, grupul Teamnet și-a extins activitatea în centrul și estul Europei, Orientul Mijlociu și Nordul Africii, în prezent deținând birouri de lucru în orașele București, Iași, Galati, Bistrița Năsăud, Belgrad, Bruxelles, Chișinău, Lausanne, Istanbul și Zagreb, se arată pe site-ul companiei.

Din portofoliul clienților grupului Teamnet fac parte și trei instituții ale statului sârb: Ministerul de Interne din Serbia, Direcția Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului sârb de Interne și Comisia de Valori Mobiliare din Republica Serbia, potrivit Teamnet.ro

Potrivit sursei citate, directorul executiv al grupului Teamnet este Bogdan Padiu, societatea fiind fondată de Sebastian Ghiță și reprezentant al acesteia până în 2012.

În luna februarie, Bogdan Padiu a fost adus cu mandat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Ploiești pentru a fi audiat în dosarul în care Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru trafic de influență, spălarea banilor în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat. Ulterior, Bogdan Padiu a fost reținut și pus sub urmărire penală.

„S-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 februarie 2017, a inculpaților (…) PADIU BOGDAN, director general al S.C Teamnet International S.A., pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor, ambele în formă continuată și constituire a unui grup infracțional organizat”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, în acest dosar, Sebastian Ghiță este acuzat că ar fi cerut peste 50 milioane de euro de la diverse firme IT pentru ca acestea să obțină contracte cu statul.

„În perioada 2007 – 2014, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, împreună cu inculpații Padiu Bogdan și Anastasescu Cristian au disimulat adevărata natură a provenienței sumelor de bani menționate anterior, prin înregistrarea, în evidențele contabile, a unor operațiuni comerciale fictive având ca obiect pretinse prestări de servicii IT, de către S.C. Teamnet International S.A., S.C. Asesoft International S.A. și alte firme aparținând aceluiași grup, cunoscând că banii provin din săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență. Totodată, începând cu anul 2010, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, împreună cu inculpații Padiu Bogdan și Anastasescu Cristian au inițiat și constituit un grup infracțional organizat care a continuat să își desfășoare activitatea până în anul 2014.

Grupul infracțional a fost inițiat și condus de către inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, iar ceilalți doi au avut atribuții bine definite și repartizate pe membri în cadrul grupului, scopul fiind acela de a obține foloase materiale din săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență și spălare de bani.Grupul a avut o structură ierarhică, iar în ceea ce privește sarcinile membrilor, acestea erau următoarele:

– Ghiță Sebastian Aurelian a fost acela care a inițiat constituirea grupului infracțional organizat și ulterior a avut rolul de a pretinde sume de bani reprezentanților unor firme IT, în scopul facilitării obținerii de contracte finanțate din fonduri publice și derulării în bune condiții a acestora;

– Padiu Bogdan, în calitate de reprezentant al S.C Teamnet International S.A. și inculpatul Anastasescu Cristian, în calitate de reprezentant al S.C Asesoft International S.A., aveau rolul să asigure primirea sumelor de bani pretinse de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian și să le introducă într-un circuit financiar, dându-le o aparență de legalitate, prin dispunerea și/sau semnarea unor documente justificative fictive”, se arată în comunicatul DNA.

La începutul lunii aprilie, DNA Ploiești a cerut Tribunalului Prahova interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare a firmelor SC Asesoft International și SC Teamnet International, pentru 60 de zile, având în vedere că societățile sunt cercetate pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani.

„Prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova – Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. Până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor două persoane juridice. În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent și se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal (prin asigurarea existenței pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenței lor la termenele de judecată și a activului patrimonial necesar pentru plata sancțiunii și a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare definitivă)”, transmit procurorii într-un comunicat de presă.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.

În acest dosar, pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Narcisa, presupusa iubită a tânărului mort în accidentul de la Deveselu, rupe tăcerea: „Nu mă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul...
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Codin Maticiuc cere ajutorul fanilor în mediul online: ”3000 de euro pentru primul care-l găsește...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Test de cultură generală. Cine a calculat viteza luminii?