Ministrul de Interne Marcel Vela, dat în judecată de șeful demis al Poliției Neamț: Eram în concediu medical când m-a demis

 Ministrul de Interne Marcel Vela, dat în judecată de șeful demis al Poliției Neamț: Eram în concediu medical când m-a demis
Publicat: 23/01/2020, 12:57

În dosar, pe lângă Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, mai sunt chemați în judecată și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, Inspectoratul General al Poliției Române, prin chestor principal de poliție Liviu Vasilescu și Inspectoratul Județean de Poliție al Județului Neamț, prin comisarul șef Neculai Catănă, împuternicit la conducerea instituției.

Șeful demis al Poliției Neamț, Costel Paul Tablan, a declarat, joi, pentru Mediafax, că în solicitarea depusă la instanță face referire la ordinul prin care a fost demis.

„Este vorba despre ordinul ministrului de Interne prin care am fost eliberat din funcție. Motivele pentru care am fost demis eu nu le cunosc, nu mi-au fost prezentate. Cert este că acțiunea are două capete, prima dată suspendarea ordinului ministrului de eliberare din funcție și mai apoi anularea acestui ordin, pe care eu îl consider nelegal pentru că eu am fost demis în timp ce eram în concediu medical, pentru o perioadă retroactivă de două săptămâni în care eu mi-am desfășurat activitatea la nivelul Inspectoratului zi de zi. Mai sunt o serie de alte considerente pentru care am cerut suspendarea și apoi anularea ordinului”, a spus fostul șef al IPJ Neamț.

Costel Paul Tablan a fost demis din funcție la sfârșitul lunii noiembrie.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Neamț la începutul acestei săptămâni și urmează să fie stabilit primul termen.

Sursă FOTO: Marcel Vela / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase