Ministrul de Interne, Marcel Vela, prezintă „bogățiile” inoportune din sistem: Un BMW seria 7 cumpărat de minister când era Carmen Dan, sute de televizoare de o mie de euro bucata, 4 mașini Tuareg pentru protecția demnitarilor PSD / A cheltuit bani aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru polițiști

Ministrul de Interne, Marcel Vela, prezintă „bogățiile inoportune din sistem: Un BMW seria 7 cumpărat de minister când era Carmen Dan, sute de televizoare de o mie de euro bucata, 4 mașini Tuareg pentru protecția demnitarilor PSD / A cheltuit bani aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru polițiști
Marcel Vela, declarații de la sediul MAI

În cadrul unei conferințe de presă, organizată vineri, Marcel Vela a fost întrebat cum răspunde sindicaliștilor de la Europol, care i-au recomandat să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre”, în contextul în care o mașină cu doi polițiști s-a răsturnat într-un șanț, în Satu Mare.

„Nu știam de această metaforă așa de macabră. Avem preocuparea de a dota Poliția. Avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme pentru creșterea mobilității la nivelul Municipiului București și în toată țara. Sunt în pregătire pentru a fi colantate și pregătite mijloacele sonore de avertizare, pe mai multe autoturisme Duster, pentru a fi repartizate în țară. Aș fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri și când doamna Carmen Dan a cumpărat un Șeptar, un BMW Seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan și l-a dat în comodat la Camera Deputaților. Și atunci erau sindicate. Eu sunt de două luni ministru”, a spus ministrul de Interne.

Marcel Vela susține faptul că fostul ministru Carmen Dan a achizționat în timpul mandatului, din banii ministerului, unautoturism BMW Seria 7, „cheltuind bani aiurea, în loc să cumpere autoturisme pentru polițiști”.

„Am solicitat Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux cumpărate pe banii polițiștilor, din venituri proprii, de la încasările de la plăcuțele de înmatriculare, cumpărând prin acest minister, în loc să cumpere autoturisme pentru colegii de sindicat ai domnilor care ridică această problemă li mă întreabă pe mine făcând comparații așa macabre. (…) Până acum au fost miniștri care au cumpărat BMW seria 7, ultimul tip, să-l facă cadou la Camera Deputaților, din banii polițiștilor. Au cumpărat patru mașini Touareg noi, 200.000 (de euro – n.red.), toate patru la Jandarmerie, care să asigure protecția unor demnitari PSD. De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puțin cinci sute de pistoale. Ca să salvăm membrii de sindicat din stradă, care au Carpați acum. Nu am observat să facă observații diplomatice și cu bunăvoire unii sau alții”, a mai spus Marcel Vela.

Conform ministrului, au fost achiziționate sute de televizoare pentru dotarea Jandarmeriei, cu prețul de 1.000 de euro bucata.

„O să verific ce fel de televizoare așa grozave sunt cu 1.000 de euro bucata”, a adăugat Vela.

Ministrul a spus că va discuta cu specialiștii din minister dacă va face plângere penală în cazul achiziției mașinii de lux.

Afirmațiile lui Vela vin în contextul în care Sindicatul Europol i-a transmis, după ce o mașină cu doi polițiști s-a răsturnat într-un șanț, în Satu Mare, să cumpere „un lot de sicrie de la pompe funebre” dacă mașini noi nu poate.

„Autospeciala sau sicriul pe roți, face parte din categoria Logan 2005, aflată într-o stare avansată de uzură și care nu mai poate fi folosită în misiunile specifice. Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziționa mașini noi, măcar să achiziționeze un lot de sicrie de la pompe funebre”, scrie Sindicatul Europol.

Poliția Satu Mare a anunțat, vineri, că o mașină de poliție care mergea la un caz s-a răsturnat, joi seara, într-un șanț, între localitățile Satu Mare și Micula. Polițista aflată la volan a fost rănită.

Sursă FOTO: Marcel Vela / Facebook

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât