Ministrul Educației dezvăluie cum și-a justificat fapta profesorul de sport acuzat că fotografia eleve în toaleta școlii

Ministrul Educației dezvăluie cum și-a justificat fapta profesorul de sport acuzat că fotografia eleve în toaleta școlii
Publicat: 05/10/2015, 15:27

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că nu există nicio legătură între o astfel de faptă și disciplină și că nu înțelege cum mai există în învățământ profesori care amenință.

„Cazul de la Școala 164 este absolut regretabil. Profesorul de educație fizică și-a recunoscut fapta, dar mai trist este că a și explicat că ar fi vrut să fie o amenințare pentru copii, pentru ca să-i disciplineze. Nu văd legătura între o astfel de faptă și disciplină. Pe de altă parte, nu înțeleg cum mai există în sistemul de învățământ românesc profesori care amenință. Îmi pare rău că trebuie să spun deschis astfel de persoane nu au ce căuta în învățământul românesc, iar exemplele pe care noi, Ministerul Educației, le dăm trebuie să fie ferme”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, după festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Ministrul Educației a adăugat că a solicitat reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București să explice de ce conducerea școlii nu a luat niciun fel de măsură în această situație, până la venirea corpului de control al ISMB.

„Am solicitat colegilor de la Inspectoratul Școlar să ne ofere răspuns la întrebarea de ce până în momentul în care a venit corpul de control din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului, conducerea nu a luat niciun fel de măsuri în această situație”, a mai spus Cîmpeanu.

Raportul complet în cazul profesorului de educație fizică de la Școala nr. 164 urmează să fie finalizat marți.

„Mâine vom avea raportul complet și vom prezenta măsurile propuse de cei care au efectuat controlul la Școala 164”, a adăugat Cîmpeanu.

Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București au fost, în 2 octombrie, la Școala nr. 164 din Capitală, unde au discutat cu profesorul de educație fizică Dragoș Toma Silvestru, acuzat de părinții unor eleve de clasa a II-a că le făcea fotografii fetelor, în timp ce acestea erau în toaleta unității de învățământ.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că profesorul a dat o declarație scrisă în fața reprezentanților ISMB, în care și-a recunoscut fapta.

Potrivit surselor citate, după finalizarea anchetei disciplinare începute, în 2 octombrie, la Școala nr. 164, din Sectorul 6 al Capitalei, vor fi dispuse sancțiunile în cazul profesorului de sport, care riscă desfacerea contractului de muncă.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, în prezent, există o cercetare la nivelul unității de învățământ, iar în paralel, polițiștii fac o cercetare, întrucât părinții l-au reclamat pe profesor și la Secția 22 de Poliție.

Ministrul Educației a dispus, în 2 octombrie, ca o echipă specială să facă o cercetare disciplinară la Școala nr. 164 din București.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu, a declarat că ISMB a primit în 1 octombrie, o sesizare de la un părinte în legătură cu acestă situație, iar în 2 octombrie a fost trimisă la școală o echipă de inspectori. Banu a precizat că începând din 2 octombrie, profesorul nu mai predă, la orele acestuia intrând un alt cadru didactic.

Surse din Poliție au declarat, pentru MEDIAFAX, că mama unei eleve de clasa a II-a de la Școala 164 s-a prezentat, în 1 octombrie, la Secția 22 Poliție, unde a povestit că fiica sa, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată, cu telefonul mobil, în timp ce se afla la toaletă, de către profesorul de educație fizică Dragoș Toma Silvestru. Femeia a povestit că fiica sa a intrat în toaleta școlii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au țipat și au fugit.

În urma sesizării, profesorul a fost audiat la Secția 22 Poliție, care se află în apropierea unității de învățământ, iar polițiștii i-au reținut telefonul mobil, pentru o percheziție informatică. Profesorul de sport este cercetat pentru violarea vieții private.

Potrivit anchetatorilor, profesorul Silvestru ar fi cunoscut în rândul elevilor ca un dascăl sever și care obișnuia să aibă o atitudine agresivă.

Luni, mama unei alte eleve dintre cele care erau în toaletă în momentul incidentului a făcut sesizare la Secția 22 Poliție. Femeia a recmalat că fiica sa a fost fotografiată, în toaleta școlii, de profesorul de sport, despre care a arătat că se purta foarte urât cu elevii, îi jignea și obișnuia să îi lovească, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliție.

Audierile vor continua la Secția 22, după ce polițiștii au stabilit cu procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 cum va fi abordată ancheta. Anchetatorii vor sta de vorbă, în prezența părinților și a unui psiholog, cu cele trei eleve care se aflau în toaletă la momentul incidentului reclamat de părinți.

Și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a fost sesizată de un părinte, prin telefon, în legătură cu acest incident.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb