Gândul
  • Publicat:
Știri

MINISTRUL EDUCAȚIEI le cere profesorilor să realizeze lecții video: Suportul tehnic este gratuit

MINISTRUL EDUCAȚIEI le cere profesorilor să realizeze lecții video: Suportul tehnic este gratuit
Monica Anisie: În acest moment, nu se ia în calcul repetarea anului școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a scris, miercuri dimineața, pe Facebook, că le cere profesorilor să realizeze lecții video, anunțând că suportul tehnic este asigurat în mod gratuit de televiziunea publică.

Unitățile de învățământ sunt închise, începând de miercuri până în data de 22 martie., ca o măsură de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

„Inspectoratele Școlare Județene și Casele Corpului Didactic, susținute prin infrastructura proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”, CRED, au posibilitatea de a încărca în cloud (spațiu virtual de stocare) resurse educaționale deschise, care pot fi accesate de către toți elevii și profesorii din România. În vedere continuării procesului didactic facem un apel la cadrele didactice să contribuie la creșterea numărului de resurse care vor fi accesibile la adresa red.educred.ro. Acestea pot fi încărcate direct, de către profesorii care au conturi pe platformă (de tipul @educred.ro) sau cu ajutorul experților de e-learning angajați în cadrul proiectului (lista acestora are acoperire națională și este publicată pe site-ul ministerului – http://s9.ro/14lt”, scrie Anisie, pe Facebook.

Apel către profesori!Ministerul Educației și Cercetării face apel la cadrele didactice să contribuie cu resurse…

Publicată de Monica Cristina Anisie pe Marţi, 10 martie 2020

 

Având în vedere faptul că proiectul CRED se adresează cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial, Ministerul Educației și Cercetării are în vedere activarea resurselor utilizate în cadrul proiectului ROSE dedicate învățământului secundar și crearea unui canal youtube dedicat liceenilor.

„Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video. Suportul tehnic este asigurat în mod gratuit, în cadrul unui parteneriat semnat cu Televiziunea Română. Exprimarea interesului pentru realizarea de conținut video se face prin completarea formularului accesând următorul link: (http://s9.ro/14lu). Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi și de încurajarea elevilor să fie în contact cu învățarea de zi cu zi!”, mai scrie ministrul Educației.

Inchide