Ministrul Educației: Nu înțeleg de ce a trebuit să vin eu să deblochez situația tabletelor pentru București

Publicat: 19/10/2020, 10:38
Actualizat: 06/04/2021, 15:35

Ministrul Edcuației a anunțat că va monitoriza în cursul zilei de luni, dacă cele peste 8 mii de tablete distrbuite la inspectoratele școlare din București au ajuns în instituțiile de învățământ. Monica Anisie a declarat că nu înțelege de ce trebuie să fie ea cea care deblochează situația tabletelor în Capitală.

„Nu înțeleg de ce a trebuit să vin eu să deblochez situația tabletelor. Fiecare inspector școlar de la fiecare sector mi-a spus că au fost distribuite către școli. Vreau să fac după-amiază o videconferință cu directorii de școli din București, ca să mă asigur că tabletele au ajuns la copii. În sectoarele 2 și 4 am certitudinea că au ajuns la copii”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei anunţă că va monitoriza dacă tabletele au ajuns în şcolile din Capitală

Monica Anisie vrea să verifice dacă tabletele au ajuns în școli:

„Ministerul Educaţiei, prin Programul Şcoala de Acasă, a dat către IŞMB 8.057 de tablete care au fost împărţite către inspectoratele şcolare de sector săptămâna trecută. Voi monitoriza astăzi această activitate. Voi vedea dacă au ajuns tabletele în unităţile de învăţământ aşa cum mi-au raportat inspectorii şcolari de sector”, a spus ministrul, la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Anisie a menționat că MEC a alocat către IŞMB peste 5 milioane de lei.

„Complementar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat către IŞMB peste 5.275.000 milioane de lei pentru a achiziţiona un stoc de rezervă. IŞMB mi-a raportat că deja se află în procedură de achiziţie publică pentru 1.750 de laptopuri”.

Anisie a declarat anterior că Inspectoratul Școlar București propune scenariul roșu de marți, azi cursurile urmând să se  desfășoare hibrid, în contextul în care Capitala a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

„Toate unitățile de învățământ de stat și particulare vor avea activitate didactică online, dar decizia este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

În absența hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ funcționează hibrid.

În HG și în ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, în mod clar la nivel local pentru suspendarea cursurilor, comitetul județean sau al municipiului București decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea pentru 14 zile a activității școlare față în față”, a declarat Monica Anisie.