Ministrul interimar al Internelor anunță oficial că l-a schimbat din funcție pe șeful Jandarmeriei Române / Crește pe străzi numărul patrulelor mixte formate din polițiști și jandarmi

Ministrul interimar al Internelor anunță oficial că l-a schimbat din funcție pe șeful Jandarmeriei Române / Crește pe străzi numărul patrulelor mixte formate din polițiști și jandarmi
Publicat: 05/08/2019, 19:03

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a anunțat, luni, că a cerut Poliției și Jandarmeriei creșterea în teren a numărului patrulelor mixte formate din polițiști și jandarmi, precum și o analiză prefecților și șefilor de inspectorate, în pregătirea anului școlar.

„Am solicitat Poliției și Jandarmeriei creșterea în teren a numărului patrulelor mixte astfel încât să creștem gradul de siguranță al cetățeanului. În plus, în pregătirea anului școlar, am cerut prefecților și șefilor de inspectorate o analiză imediată referitoare la siguranța în școli, dar și prezentarea unui plan de măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranță în zona adiacentă unităților de învățământ”, a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.

Ultima oară când s-a pus problema trimiterii în teren a patrulelor mixte formate din polițiști și jandarmi a fost în mai anul trecut, după cazul tâlhăriilor de zona localității Sinești, pe E85, însă ministrul de la acea vreme carmen Dan nu a mai implementat această măsură.

Astăzi am luat câteva decizii organizatorice care au ca scop creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului, dar și de încredere în Ministerul Afacerilor Interne și în instituțiile din subordine. În acest sens, am dispus încetarea împuternicirii în funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul Cătălin Ionuț Sindile, și l-am împuternicit în această funcție pe generalul de brigadă Constantin Florea. Domnul general a ocupat până acum funcție de inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, are o experiență în Jandarmerie de aproape 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei Române”, a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.

Ministrul interimar de Interne i-a cerut măsuri imediate noului șef al Jandarmeriei.

„Principala mea așteptare de la generalul Florea este să facă de îndată o analiză a Inspectoratului de Jandarmi, Jandarmeriei Române, urmând ca acesta să-mi prezinte în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea activității acestei instituții”, a completat Fifor.

Mihai Fifor a anunțat și înlocuirea purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, cu Georgian Drăgan, până acum purtător de cuvânt al Poliției Române.

Pe 21 septembrie 2018, Cătălin Ionuț Sindile a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă de către procurori în dosarul violențelor de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, alături de Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei, dar și alături de cel care este și actualmente șeful Jandarmeriei București, maiorul Laurențiu Cazan, precum și alături de comisarul-șef de poliție Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relația cu prefecții din Ministerul Afacerilor Interne.

Cătălin Ionuț Sindile a fost împuternicit în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul iscat de violențele de la mitingul din 10 august, produs în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoș.

Ionuț Cătălin Sindile are 41 de ani și este născut în județul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 19 ani în Jandarmeria Română. Sindile a mai desfășurat activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene.

Viitorul șef al Jandarmeriei, Constantin Florea, în vârstă de 53 de ani, este actualmente inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi „Mihai Bravul” din Craiova. Între 2005 și 2009, el a fost comandant adjunct al Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova, iar înainte de asta a deținut funcția de adjunct al comandantului și Șef de stat major al Comandamentului de Jandarmi Județean Dolj.

Constantin Florea a absolvit Colegiul Național de Apărare, dar și Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” București, potrivit CV-ului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația