Ministrul Justiției l-a vizitat, în închisoare, pe românul condamnat la moarte în Malaezia. Mesajul pe care i l-a transmis

Ministrul Justiției l-a vizitat, în închisoare, pe românul condamnat la moarte în Malaezia. Mesajul pe care i l-a transmis
Publicat: 17/12/2017, 13:18

„În închisoarea Bentong se află încarcerat Ionuț Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, arestat din 2012 și condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Delegația română a purtat discuții cu cetățeanul român condamnat, exprimând susținerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislației celor două state, în cadrul juridic inițiat prin semnarea Memorandumului”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului Justiției, remis MEDIAFAX.

Întrevederea cu conducerea închisorii Bentong a avut loc la sediul penitenciarului, din statul Pahang, iar discuțiile s-au purtat, cu precădere, pe problematica specifică sistemului penitenciar din România și Malaezia.

De altfel, în cadrul vizitei, Tudorel Toader și procurorul general al Malaeziei, Tan Sri Dato” Sri Haji Mohamed Apandi bin Ali, au semnat Memorandumul de Înțelegere dintre Guvernul României și Guvernul Malaeziei privind activități de cooperare juridică, având în vedere că un cadru juridic bilateral în materie nu exista până acum.

Memorandumul prevede diverse forme de cooperare, cum ar fi: schimb de legislație, experiență și bune practici pe teme de interes comun, vizite reciproce ale reprezentanților din diverse instituții ale sistemului judiciar, promovarea de programe și proiecte de cooperare în domeniul justiției.

„Totodată, prin semnarea acestui instrument bilateral de cooperare urmează a fi impulsionată negocierea tratatelor care să reglementeze cooperarea judiciară în materie penală, respectiv asistență judiciară și extrădare”, mai precizează ministerul Justiției.

Totodată, a fost agreată o întrevedere la nivel de experți în România, urmată de vizita Procurorului General al Malaeziei la București, în mai 2018.

Curtea de Apel din Putrajaya, Malaysia, a judecat, pe 16 februarie 2015, apelul introdus de Ionuț Alexandru Gologan, un tânăr de 23 de ani din județul Prahova, arestat pentru trafic de droguri și condamnat la pedeapsa capitală în primă instanță, pe 16 octombrie 2013, și a decis respingerea apelului și menținerea sentinței primei instanțe.

Românul condamnat la moarte în Malaezia este din comuna Telega (Prahova), iar ultima dată a fost în localitatea natală în vara anului 2012, cu o lună înainte de a fi arestat, a declarat , pe 16 octombrie 2013, pentru MEDIAFAX primarului localității, Ilie Gheorghe precizând că tânărul Ionuț Alexandru Gologan a plecat apoi în Germania, unde a fost racolat de traficanți de droguri. Potrivit acestuia, tânărul provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată și bunică, după ce mama lui a plecat din Telega în urmă cu mai mulți ani.

În bagajele tânărului, care lucra ca șofer cu jumătate de normă, au fost descoperite, pe 26 iunie 2012, pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, 1.494 de grame de metamfetamină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...