Ministrul Justiției merge în Serbia să discute despre extrădarea lui Sebastian Ghiță. Surpriza pe care i-a pregătit-o fostul deputat

Ministrul Justiției merge în Serbia să discute despre extrădarea lui Sebastian Ghiță. Surpriza pe care i-a pregătit-o fostul deputat
Publicat: 26/03/2018, 10:15

„Săptămâna viitoare, lunea viitoare, la ora 10, voi avea o întrevedere cu ministrul Justiției din Serbia. Evident vom discuta instrumentele juridice de cooperare dintre cele două state, dar inevitabil va fi și subiectul acesta. În aceeași zi, la orele 11.30, voi avea o întrevedere oficială și cu președintele Curții Constituționale din Serbia. Noi nu putem lua nicio măsură, nu putem face niciun demers de natură să se suprapună, să afecteze activitatea judecătorului independent, ca și cel din România, judecătorului din Serbia. Ce putem să facem noi și ce spun eu că am făcut – cu promptitudine am răspuns la toate solicitările pe care le-au formulat”, a declarat, marți ,Tudorel Toader.

Toader a precizat că nici ministrul Justiției, nici instanțele de judecată din România nu pot genera măsuri de accelerare a soluționării cauzei de către instanța competentă din Serbia.

„Ministrul rămâne și trebuie să rămână pe latura administrativă a activității de înfăptuire a Justiției, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un condamnat aflat într-o țară cu care noi avem instrumentele juridice penale de cooperare. Dosarul se află pe rolul instanței competente din Serbia. Săptămâna trecută instanța (din Serbia – n.r.) a solicitat relații suplimentare cu privire la natura conținutului infracțiunilor pentru care este acuzat și condamnat, cu privire la modalitatea de desfășurare și încadrarea juridică. Judecătorii au solicitat lămuriri suplimentare faptice cu privire la activitatea infracțională pe care să le dețină și să decidă în momentul în care vor intra în faza de deliberări și de decizie a respectivei cauze”, a mai spus ministrul Justiției.

Reacția lui Ghiță

SebastianGhițăa declarat duminică seara, cu o zi înainte ca Tudorel Toader să meargă în Serbia să discute despre extrădarea sa, că ministrul Justiției are un comportament duplicitar și nu înțelege de ce îl vrea în țară, dacă a recunoscut nereguli la DNA Ploiești.

Întrebat când va prezenta public imaginile cu Laura Codruța Kovesi acasă la el în Ploiești, SebastianGhițăa răspuns: „Să îi vedem pe domnul Tudorel și pe Domnul Dragnea când vor sesiza CCR că văd că domnul Tudorel mă caută pe mine, cu probe false, prin Belgrad. Vi se pare normal să vii în Belgrad și să spui: Da, sigur, mă duc și sigur va fi un punct pe ordinea de zi extrădarea luiGhiță. Pe ce, domnule Tudorel, pe probele false ale lui Kovesi? Eu am prezentat rapotul domniei sale, al domnului Tudorel, în justiția din Serbia. Am spus la punctele astea, domnul Tudorel arată că sunt probleme la DNA Ploiești, că sunt probe false, că Negulescu nu știu ce a făcut, că Onea nu știu ce a făcut. Pai ori își respectă raportul, ori e distracția presei de propagandă”

„Să sesizeze Dragnea și Tudorel Curtea Constituțională, așa cum au spus public. La acest comportament duplicitar, îmbârligat și întortocheat al lui nea Tudorel, am dubii. Am văzut multe la viața mea”, a mai spusGhiță, la Antena 3.

SebastianGhițăa spus că va depune și un memoriu pentru suspendarea extrădării sale. „Îi dau memoriu în mână, mă gândesc că Toader nu a trăit în România până azi. Ce va spune el? >”, a spusGhiță, într-o altă intervenție, la România Tv.

Evenimentul Zilei, publicație care a prezentat un interviu în mai multe părți cu Sebastian Ghiță, citează surse care anunță că fostul parlamentar va merge la Ministerul Justiției din Serbia, în același timp cu Tudorel Toader, pentru a depune un momeriu prin care să ceară suspendarrea procedurilor de extrădare. Motivul: cererea s-ar baza pe probe falsificate de procurorii DNA Ploiești.

„Să îi vedem pe domnul Tudorel și pe Domnul Dragnea când vor sesiza CCR că văd că domnul Tudorel mă caută pe mine, cu probe false, prin Belgrad. Vi se pare normal să vii în Belgrad și să spui: Da, sigur, mă duc și sigur va fi un punct pe ordinea de zi extrădarea lui Ghiță. Pe ce, domnule Tudorel, pe probele false ale lui Kovesi? Eu am prezentat rapotul domniei sale, al domnului Tudorel, în justiția din Serbia. Am spus la punctele astea, domnul Tudorel arată că sunt probleme la DNA Ploiești, că sunt probe false, că Negulescu nu știu ce a făcut, că Onea nu știu ce a făcut. Pai ori își respectă raportul, ori e distracția presei de propagandă”, a spus duminică seara Sebastian Ghiță, la Antena 3.

„Să sesizeze Dragnea și Tudorel Curtea Constituțională, așa cum au spus public. La acest comportament duplicitar, îmbârligat și întortocheat al lui nea Tudorel, am dubii. Am văzut multe la viața mea”, a completat Ghiță.

De altfel, Sebastian Ghiță a acuzat în repetate rânduri procurorii DNA Ploiești că au fabricat probe împotriva sa și au inventat denunțuri.

Sebastian Ghiță a fost eliberat, la finele lunii mai, în Serbia, după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie. Reținerea lui Sebastian Ghiță s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiță a prezentat un act de identitate și un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat polițiștilor actele reale.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiță conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe polițiști.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Bancul uluitor pe care Mitică Dragomir l-a spus soților Nicolae și Elena Ceaușescu! Când l-a...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Anunț ANM! Vreme rea în România
BOMBA despre Pfizer! Toți cei vaccinați cu două doze trebuie să știe imediat
Ce se întâmplă în familia Ginei Pistol. Smiley a fost redus la tăcere. „Eu am...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan