Ministrul Muncii i-a acordat soțului său pensie și cel mai mare grad de invaliditate. Iulian Câmpeanu, filmat în timp ce mergea pe stradă. VIDEO

Ministrul Muncii i-a acordat soțului său pensie și cel mai mare grad de invaliditate. Iulian Câmpeanu, filmat în timp ce mergea pe stradă. VIDEO
Publicat: 19/02/2014, 13:01
Actualizat: 06/09/2019, 03:55

Iulian Câmpeanu primește în urma unei decizii a soției sale, Mariana Câmpeanu, pensie de invaliditate și indemnizație de însoțitor, se arată într-o investigație a Centrului de Investigații Media.

În 2005, la o zi după ce i s-a desfăcut contractul de muncă, Iulian Câmpeanu s-a prezentat la Casa de Pensii Ilfov, deși era domiciliat în București, pentru a depune o cerere de acordare a pensiei de invaliditate. Deși documentul depus de Iulian Câmpeanu nu a fost completat necorespunzător, nefiind clar cărei Case de pensii îi era adresat, cererea a fost înregistrată de Casa de Pensii Ilfov, al cărui director executiv era Mariana Câmpeanu, pe 2 martie.

Peste o săptămână, în 8 martie 2005, acesta a primit decizia asupra capacității de muncă numărul 1269, semnată de medicul Barbu Cerbulescu, deși această decizie era necesară înainte de a depune o cerere de acordare a pensiei de invaliditate.

Decizia medicului Cerbulescu nu conține nicio referire la vreun dosar medical, nu are decât o semnătură, deși sunt necesare alte două, conform respectivului formular, iar la rubrica „diagnostic clinic” apar o serie de formulări „destul de generale”, conform specialiștilor consultați de Centrul de Investigații Media.

În baza documentului parafat de medicul în cauză, în 25 martie 2005, Casa Județeană de Pensii Ilfov condusă de Mariana Câmpeanu emite pentru soțul acesteia decizia 114198 prin care îi acordă „pensie de invaliditate cu indemnizație de însoțitor”.

Iulian Câmpeanu a optat pentru a primi tot el și indemnizația pentru însoțitor, odată cu pensia, deși majoritatea persoanelor în această situație indică exact persoana care îl ajută să trăiască pe motiv că, odată cu acești bani, așa-numitului „însoțitor” i se calculează serviciile prestate pentru invalid ca vechime în muncă și, deci, stadiu de cotizare la pensie.

În 2009, patru ani mai tarziu, cu ocazia împlinirii vârstei legale de pensionare, aceeași Casă Județeană de Pensii Ilfov, care de această dată era subordonată Marianei Campeanu din postul de șef al Casei Naționale, i-a dat lui Iulian Câmpeanu pensie pentru limita de vârstă, păstrându-i, conform legii, încadrarea în gradul I de invaliditate și ajutorul pentru însoțitor. Decizia din 23 octombrie 2009 are același număr ca cea din 25 martie 2005, 114198, și este emisă tot de Casa de Pensii Ilfov, deși Câmpeanu avea domiciliul tot în București, contrar prevederilor legale care spun clar că aceste documente sunt emise de biroul căruia beneficiarul îi este arondat conform domiciliului.

Recent, Iulian Câmpeanu a fost filmat mergând cu șoferul să-și ia nepotul de la grădiniță, plimbându-se pe stradă pe care locuiește, cu mâinile în buzunare, sau vorbind la telefon.

Conform Centrul de Investigații Media, pentru cei 9 ani de când beneficiază de pensie și de indemnizația pentru însoțitor, deși nu are nevoie de un astfel de ajutor și se deplasează singur fără nicio problemă, soțul ministrului a încasat 54.184 de lei.

Iulian și Mariana Câmpeanu sunt căsătoriți de 40 de ani. Actualul ministru al Muncii a deținut în perioada februarie 2001 – aprilie 2007 funcția de director executiv al Casei Județene de Pensii Ilfov, devenind apoi director la Casa Națională de Pensii și alte Drepturi de Asigurări Sociale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?