Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce fiul ei a fost trimis în judecată: „E nevinovat”

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce fiul ei a fost trimis în judecată: E nevinovat
Publicat: 28/05/2013, 11:20
Actualizat: 03/09/2019, 02:01

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că este „întru totul convinsă” că fiul ei, Flavius Câmpeanu, este nevinovat după ce DNA l-a trimis în judecată.

Fostul director al Registrului Auto Român (RAR) Ovidiu Crăpătureanu și Flavius Câmpeanu, director tehnic la aceeași instituție, au fost trimiși luni în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar legat de cumpărarea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

„Am luat notă de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind trimiterea în judecată a conducerii Registrului Auto Român, decizie pe care nu o comentez. Sunt întru totul convinsă de nevinovăția fiului meu, Flavius Câmpeanu, nevinovăție ce va fi dovedită în instanță. Am încredere în actul de justiție și cred cu convingere că hotărârile instanței vor fi în spiritul și litera legii”, afirmă Mariana Câmpeanu într-un comunicat remis gândul.

Ea mai spune că ar vrea separarea netă a acestui caz de activitatea și mandatul ai de Ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, între acestea nefiind nici o legătură.

Într-un comunicat de luni, Direcția Națională Anticorupție (DNA) precizează că fostul director general Crăpătureanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, iar directorul tehnic Câmpeanu, pentru complicitate la această infracțiune.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, Crăpătureanu și Câmpeanu, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziționarea unui teren de 536.140 metri pătrați, situat în extravilanul comunei Roata de Jos, județul Giurgiu, la un preț cu mult mai mare decât valoarea sa de piață, cauzând RAR un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 de euro, reprezentând diferența dintre prețul de achiziție (1.179.508 de euro) și valoarea de piață a terenului (102.999 de euro) la data cumpărării.

Procurorii DNA susțin că terenul a fost cumpărat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri imobile, la un preț de 2,2 euro metrul pătrat, în condițiile în care vânzătorul terenului anunțase public, prin mijloace de informare în masă, o ofertă de vânzare a terenului la prețul de 0,75 euro metrul pătrat.

De asemenea, arată DNA, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Flavisu Câmpeanu, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat și nerealist, atât din punct de vedere al costurilor de amenajare, cât și al dimensiunilor. Astfel, precizează anchetatorii, configurația terenului pentru construirea poligonului a fost modificată de mai multe ori pentru ca, în final, să corespundă cu suprafața de teren oferită spre vânzare.

Regia Autonomă Registrul Auto Român se constituie parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 1.076.509 euro, reprezentând prejudiciul adus regiei prin încheierea contractului de vânzare – cumpărare a terenului.

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile aparținând celor doi inculpați, mai precizează DNA.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Sectorului 1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase