Ministrul Muncii răspunde dur la mesajul primit de la românul care a cerut indemnizație de 35.000 de euro

Ministrul Muncii răspunde dur la mesajul primit de la românul care a cerut indemnizație de 35.000 de euro
Publicat: 14/05/2017, 17:49
Actualizat: 20/05/2017, 18:07

„Mi se pare cam mare tupeul să le pretinzi altora să accepte calculele tale care ar > o indemnizație lunară de creștere a copilului de 35 000 euro! Ca să fie clar, pentru concedii și indemnizații se reține din salariu doar 0,85 la sută. Alte contribuții pentru pensii, asigurări medicale, alte taxe datorate statului nu au nicio legătură cu indemnizația de creștere a copilului. Repet: pentru concedii și indemnizații se reține doar 0,85 la sută. (…) Dar nu e vina lui ca astfel de excese se petrec în România sau că legislația noastră permite asta. Va fi doar vina noastră, a celor care nu corectăm, după ce am văzut unde poate duce eliminarea plafonului la indemnizația de creștere a copilului! 2000 de euro lunar e mai mult decât necesar pentru a creste un copil și e mai mult ca în Germania”, se arată în postarea ministrului Muncii.

Omul de afaceri din Sibiu care a solicitat o indemnizație de 35.000 de euro a precizat, pentru MEDIAFAX, că ministrul Muncii nu a înțeles funcționarea sistemului fiscal în baza căruia i s-a calculat indemnizația și că declarația acesteia potrivit căreia ar trebui să contribuie 200 de ani este eronată.

„Suma de 2,54 milioane EURO a fost încasată de mine PRIN BANCA în luna 05.2015 și a provenit din transferul de activitate al unui business agricol pe care l-am înființat de la 0 începând cu anul 2007. Negocierile pentru această tranzacție au început în anul 2013. Eliminarea plafonului maxim al indemnizațiilor de creștere a copilului a fost adoptată in luna 05.2016, adica dupa un an de la realizarea veniturilor și încasarea sumelor de către mine. Astfel afirmațiile potrivit cărora am premeditat/”măsluit”/acționat cu rea intenție/etc. pentru a-mi mări artificial veniturile în scopul de a beneficia de o indemnizație necuvenită sunt total nejustificate, rău intenționate, chiar diabolice. Aceste dezinformări din presă au probabil scopul de a fi folosite în disputa pro și contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizației de creștere a copilului. Ministerul Muncii nu a găsit un alt mod de a eluda obligația legală de achitare a indemnizației prevăzute de legea în vigoare decât prin intervenția și utilizarea abuzivă a funcționarilor ANAF. Referitor la rezultatele Inspecției Fiscale pot să vă spun deocamdată că acestea sunt neadevărate. Dacă facem un rezumat al raportului de inspecție fiscală, după „logica” inspectorilor, dacă investești într-o afacere 800.000 euro și ulterior o vinzi cu 1.500.000 euro ești pe pierdere și nu trebuie să platești impozit pentru această tranzacție. Oare numai mie mi se pare ceva mai mult decât uluitor și imposibil ???”, transmite Liciniu Lupu.

Afaceristul precizează că a contestat raportul de inspecție fiscală în 25 ianuarie 2017, termenul în care ar fi trebuit să primească răspuns fiind de 45 de zile, adică până cel târziu 11 martie 2017. Cu toate acestea, până în data de 13 mai 2017 nu primise nimic. „Probabil că cei care trebuie să soluționeze contestația sunt în dificultate”, a conchis Lupu.

Liciniu Lupu a mai precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că indemnizația îi este în continuare suspendată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase