Ministrul Nicolae Ciucă, despre noua achiziție a României, un sistem de lansare rachete antinavă: „Reprezintă o nouă dovadă a încrederii”

Redactor:
Alexandra Mortu
Ministrul Nicolae Ciucă, despre noua achiziție a României, un sistem de lansare rachete antinavă: „Reprezintă o nouă dovadă a încrederii”
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL. Va candida pe listele partidului la parlamentare. Sursă FOTO: Nicolae Ionel Ciucă - Facebook

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis pe pagina sa oficială de Facebook informații referitoare la achiziția de către România a unui sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă de la Statele Unite ale Americii.

Nicolae Ciucă a anunțat că cecerea României de a achiziționa sistemului de instalații mobile de lansare rachete antinavă a fost aprobată de către Departamentul de Stat al SUA, ceea ce „reprezintă o nouă dovadă a încrederii de care se bucură România în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două state”. De asemenea, acesta a precizat că șiu Congresul SUA a fost notificat în privința acestei achiziții.

România va avea sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă

„Țara noastră are un rol deosebit de important în dezvoltarea posturii Alianței Nord-Atlantice de apărare și descurajare la Marea Neagră. De aceea este necesară dezvoltarea și modernizarea capabilităților naționale, pentru o gestionare eficientă a provocărilor de securitate din regiune. Forțele Navale Române au nevoie de un sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă care să le permită îndeplinirea misiunilor de descurajare, neutralizare sau distrugere a navelor de suprafață adverse, dar și de apărare a căilor de comunicații maritime proprii”, a scris ministrul Apărării Naționale pe Facebook.

De asemenea, oficialul român a anunțat că, potrivit proiectului car va fi înaintat Parlamentului, producția și mentenanța sistemului de instalații mobile de lansare rachete antinavă va fi realizată în cooperare cu un „operator economic din industria de apărare din România”.

Nicolae Ciucă: „Procedurile noi de achiziții pentru programele majore de înzestrare trebuie să implice și industria românească de apărare”

„Acest sistem trebuie să fie nou, modern, interoperabil cu celelalte sisteme care sunt sau urmează să intre în înzestrarea Armatei României, dar și cu cele din dotarea altor state membre ale NATO. În ceea ce privește cooperarea tehnologică și industrială dintre producătorul sistemului și operatorul economic român cu care va colabora, în proiectul legii de achiziție care va fi înaintat Parlamentului este prevăzută cooperarea industrială privind producția si mentenanța cu un operator economic din industria de apărare din România”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

„Vor fi modernizate și dezvoltate facilități din industria națională de apărare!”

„Este important de subliniat ca procedurile noi de achiziții pentru programele majore de înzestrare trebuie să implice și industria românească de apărare, răspunzând astfel unui interes național de securitate: în situații de criză sau război să nu fie necesară trimiterea echipamentelor în afara teritoriului național. În plus, vor fi modernizate și dezvoltate facilități din industria națională de apărare, realizandu-se o infuzie de capital în economia românească și noi locuri de muncă cu un grad înalt de calificare”, a mai transmis șeful MApN.

Validarea, de către Departamentul de Stat al SUA, a cererii României privind achiziția unui sistem de instalații mobile…

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Sâmbătă, 17 octombrie 2020

Nicolae Ciucă, în vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și oficiali ai Armatei române militari au fost în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitația secretarului american al apărării, Mark T. Esper, timp de cinci zile.

În timpul vizitei în SUA, ministrul Apărării a avut o serie de întâlniri cu înalți oficiali ai Departamentului Apărării SUA și a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Cimitirul Militar Național Arlington.

Înainte de vizita în SUA, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis printr-un comunicat oficial că „Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalți oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluțiile din domeniul securității în regiunea Mării Negre, și, în context, necesitatea unei abordări coerente și consistente a posturii de apărare și descurajare în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcția dezvoltării capacității sale de apărare prin programe de instruire și de înzestrare cu sisteme de armament și echipamente performante și vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA”.

 

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
În sfârșit vești bune pentru români! Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune
FOTO. Cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut Alexandra Stan! A lăsat la vedere...
Ce avere uriașă avea Sean Connery! Cine sunt cei doi moștenitori ai faimosului actor
România, sancțiune GRAVĂ dacă nu termină cu poluarea! Termenul pe care ni l-a dat Europa
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Marea Britanie intră în carantină timp de o lună. Boris Jonhson: Nimeni nu își dorește...
În sfârșit vești bune pentru români! Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
CARANTINĂ în România, din decembrie?! Vestea venită chiar în această seară
Klaus Iohannis, ANUNȚ ȘOC! Toți românii sunt vizați
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Top 3 cele mai pasionale zodii din horoscop. Sunt partenerii de viață ideali
Inchide