• Publicat:
Știri

Ministrul Românilor de Pretutindeni anunță că vor fi întâlniri cu românii din diaspora pentru a le prezenta noile metode de vot

Ministrul Românilor de Pretutindeni anunță că vor fi întâlniri cu românii din diaspora pentru a le prezenta noile metode de vot
Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, a spus că împreună cu MAE și reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente vor demara întâlniri cu românii din diaspora pentru a le prezenta noile modalități de vot, timpii și cum se pot înscrie pentru votul prin corespondență.

Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a precizat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că, alături de reprezentanți din Ministerul Afacerilor Externe și reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente vor demara întâlniri cu românii din afara granițelor pentru a le fi prezentate modalitățile noi de vot, timpul de vot și cum se pot înscrie pentru votul prin corespondență.

„În cursul zilei de astăzi (miercuri, n.r), colegii mei din cadrul ministerului vor participa la o întâlnire cu reprezentanții Autorității Electoral Permanente, pentru a vedea calendarul deplasărilor și pasii care trebuiesc făcuți. Vom fi alături de toți colegii din Guvernul României, pentru a încerca și sper eu, să și reușim la o cât mai bună informare pentru ca toți cetățenii români care își doresc să participle la vot să aibă această posibilitate”, spune ministrul.

Ministrul Românilor de Pretutindeni a preciza că s-a bucurat să constate că, de la an la an, interesul românilor privind participarea la vot este tot mai mare.

„Asta îmi dă convingere că indiferent de locul în care aceștia se află în lume, pentru ei România este acolo și sunt foarte interesați de ce se întâmplă acasă, aici în România. În acest an, am participat alături de reprezentanții Parlamentului României la elaborarea noului cod electoral, am deschis o consultare cu românii din afara granițelor”, a explicat ministrul.

Inchide