Ministrul Transporturilor face anunțul: De la sfârșitul lui iulie, de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă / Noi detalii despre autostrada Ploiești-Brașov

Ministrul Transporturilor face anunțul: De la sfârșitul lui iulie, de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă / Noi detalii despre autostrada Ploiești-Brașov
Publicat: 08/07/2019, 10:59

„Un proiect pe care eu am dorit să-l fac în 2017 pe buget de stat, dar în momentul acela nu m-am putut înțelege cu domnul Tudose, că aveam viziuni diferite față de infrastructura din România, eu voiam să facem autostrăzi, dânsul avea o agendă a lui, în sensul în care eu am vrut să dau pe buget de stat să facem construcția autostrăzii Ploiești-Brașov. Tocmai de aceea semnasem în septembrie 2017 acea bucățică mică de autostradă de la Brașov la Cristian, cei 6 km, tocmai ca să creez, să zicem așa, cu ghilimelele de rigoare, un fel de presiune să facem și restul autostrăzilor pe buget de stat”, a declarat, luni, la Antena3, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Acesta a mai spus că Mihai Tudose, premierul de atunci, dorea contractarea unui împrumut de 30 de milioane de la Banca Mondială și revizuirea studiului de fezabilitate pentru proiectul respectiv.

„Dânsul (Mihai Tudose-n.red.) voia să luăm un împrumut de la Banca Mondială de vreo 30 de milioane de euro să revizuim studiul de fezabilitate. Or, credeți-mă, dacă mai venim și vorbim de studii de fezabilitate, în condițiile în care avem dosare, avem stive pe această autostradă. Dacă le-am pune unul lângă altul, am face autostradă numai din hârtii”, a afirmat Răzvan Cuc.

La finalul lunii decembrie a anului 2018, Viorica Dăncilă anunța că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Brașov este anul 2024, dar speră ca șantierul să fie gata mai devreme, în condițiile în care la începutul lui 2019 va fi desemnat constructorul câștigător.

Cuc: De la sfârșitul lui iulie, de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă

De la sfârșitul lunii iulie, de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă, a anunțat luni ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Antena 3.

„Dacă ne ajută și vremea, vom deschide tronsoanele 3 și 4 Lugoj-Deva. Deci, de la Sibiu până la Nădlac se va circula în regim de autostradă”, a spus Răzvan Cuc.

În context, ministrul a anunțat că i-a prezentat premierului Viorica Dăncilă trei proiecte, urmând ca prim-ministrul să decidă care este autostrada ce se va realiza cu finanțare de la stat.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat asigurări la Antena 3 că la sfârșitul lunii iulie, dacă vremea va permite, se vor deschide tronsoanele 3 și 4 Lugoj-Deva.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase