Ministrul Transporturilor: Traficul la suprafață în Drumul Taberei, afectat de lucrări la metrou, va fi reluat în decembrie

Ministrul Transporturilor: Traficul la suprafață în Drumul Taberei, afectat de lucrări la metrou, va fi reluat în decembrie
Publicat: 24/11/2015, 17:29

„La metroul din Drumul Taberei partea bună este că se pot continua lucrările și se lucrează în subteran fără să mai încurcăm foarte mult traficul la suprafață. Traficul la suprafață va fi reluat la sfârșitul anului și asta este vestea bună. În sfârșit, acel cartier în care și eu circul destul de des va fi deblocat”, a afirmat Costescu.

Ministrul Transporturilor a vizitat marți șantierul magistralei de metrou 4 Parc Bazilescu – Depoul Străulești. Lucrările au ca obiect extinderea magistralei în zona de nord a Bucureștiului cu două stații -Laminorului și Străulești, cu tunelele de legătură aferente, un terminal intermodal, un park&ride și un depou, având o lungime totală de 2,1 km.

„Pe partea tehnică, am comparat și cu lucrări văzute în alte țări, în Istanbul, am comparat și cu lucrările pe care mi le amintesc încă de la metroul din România și există un progres, se vede la calitatea lucrărilor, la finisaje, la modul de organizare pe șantier. La partea de structură suntem undeva la 85-90%, s-ar putea chiar mai sus. Au fost prevăzute fondurile necesare pentru derularea lucrărilor de la Magistrala 4, care să ajungă până la sfârșitul anului, după care se vor găsi soluții pentru continuarea acestora. Ca termen de implementare a lucrărilor avem întârzieri, dar la începutul anului 2017 lucrările vor fi finalizate. Vreau să vă mai spun că nu evaluez o companie după un singur obiectiv. Vom face o analiză completă a activității tuturor companiilor din subordinea MT și unde descoperim disfuncționaltăți manageriale, vom lua imediat măsuri”, a spus Costescu.

Întrebat când a circulat ultima dată cu metroul, oficialul a spus că acum o săptămână în București și în urmă cu două săptămâni în Praga, dar și în Budapesta.

La rândul său, directorul general al Metrorex, Cătălin Homor, prezent la eveniment, a afirmat că pe cele două porțiuni din cele două magistrale se va circula de la sfârșitul anului viitor. Acesta dă totodată asigurări că prețul cartelelor de metrou nu va suferi majorări în 2016.

„Lucrările în Drumul Taberei evoluează într-un ritm acceptabil, întotdeauna se poate și mai bine. Programul pe care noi l-am stabilit este ca la sfârșitul anului viitor noi să putem pune în funcțiune acea secțiune de magistrală. La Magistrala 5 întârzierile sunt de un an și jumătate, un an și șapte luni. Îmi cer scuze față de disconfortul creat. Nu putem inventa o tehnologie prin care să nu perturbăm zona. Important este că la finele anului viitor se va circula pe M5”, a precizat directorul general al Metrorex.

În ceea ce privește licitația pentru cele 51 de trenuri, Homor spune că „nu s-a schimbat nimic”, licitația fiind suspendată. „Așteptăm noi elemente care să ducă această licitație într-o direcție sau alta”, a mai spus Homor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York