Mircia Muntean, găsit ascuns în boscheți după ce a provocat un accident, își cere scuze într-o scrisoare deschisă: „Am fost vânat pe străzi, ca un câine, urmărit și șicanat”

Mircia Muntean, găsit ascuns în boscheți după ce a provocat un accident, își cere scuze într-o scrisoare deschisă: Am fost vânat pe străzi, ca un câine, urmărit și șicanat
Publicat: 12/11/2014, 11:32

Fostul primar al Devei Mircia Muntean îi acuză pe actualul primar Petru Mărginean (PNL) și pe președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț, care este și președintele PNL Hunedoara, că au stat în spatele unei înscenări, adăugând că întotdeauna și-a recunoscut greșelile și a plătit pentru ele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„După 16 ani de muncă grea în primărie, am ajuns să fiu vânat pe străzi, ca un câine, de persoane din anturajul actualului primar al Devei, Petru Mărginean, și de oamenii liberalului Mircea Moloț. De multă vreme, baronii locali, patroni de televiziuni, mi-au interzis aparițiile în mass-media și m-au denigrat în toate felurile posibile. Mai mult, și-au pus rudele și angajații să mă urmărească pentru a mă prinde în situații compromițătoare. Astfel se explică și faptul că la o tamponare, fără victime, au fost prezenți nu mai puțin de cinci operatori. Unii dintre ei au ajuns la locul tamponării chiar înaintea mea! Ceea ce s-a întâmplat în acea seară depășește orice imaginație. Pe DN 7 am fost urmărit și șicanat de două autoturisme, fiind forțat să lovesc mai multe mașini. Când am coborât, am fost pur și simplu atacat și filmat de câțiva indivizi agresivi care urlau că am băut cu Ponta. I-am rugat să mă lase în pace. Am încercat să mă feresc de ei, dar am fost făcut să cad peste un gard. Într-un final, am fost ajutat de cei de la Poliția comunitară, care au intervenit doar după ce am fost filmat și umilit de acești oameni”, se arată în scrisoarea deschisă a deputatului Mircia Muntean.

Fostul primar al Devei spune că și operatorii TV care au filmat încearcă să-l denigreze, el susținând că un operator care nu filma „a tăbărât” pe el „zbierând” și acuzându-l de „tot felul de lucruri”.

„M-a acuzat că am distrus Deva, că sunt nenorocit, mincinos, că mi-au dat șpagă și că am furat casele oamenilor (…). Consider că am fost victima unei înscenări, a doua după cea de la Hațeg, și pus în această situație cu rea intenție, pentru a nu mai putea candida vreodată la Primăria Devei, pentru a merge la pușcărie și pentru a denigra candidatul pe care îl susțin la Președinția României.”, susține Mircia Muntean.

În finalul scrisorii deschise, parlamentarul PSD își cere iertare și spune că va plăti pentru ceea ce a făcut.

„Eu, Mircia Muntean, fost primar 4×4, îmi cer iertare pentru greșelile mele. În cei 16 ani la primărie nu am fost niciodată în astfel de situații umilitoare. Sunt om, am greșit și voi plăti pentru ce am făcut, dar ce s-a întâmplat în acea seară a fost o execuție. O execuție mediatică pusă la punct de oamenii care mi-au luat locul și conduc Deva și județul Hunedoara!”.

Contactat telefonic, parlamentarul Mircia Muntean susține că nu își amintește prea multe din seara în care a avut loc accidentul. Întrebat dacă el a condus mașina sau altcineva, Muntean a răspuns: „Nu-mi amintesc nimic. Știu că am fost să-l întâmpin pe candidatul PSD Victor Ponta și că după, înainte cu o oră de nebunie, am plecat de la Hunedoara cu șoferul la volan și m-am trezit cu o sută de metri înainte de a ajunge acasă implicat într-o tamponare. Au fost zgâriate trei mașini, valoarea totală a daunelor este de 75 de lei”.

Fostul primar susține că avocații lucrează la plâgerea penală care va fi depusă la Poliție împotriva „celor care au organizat execuția mediatică”.

Accidentul în care a fost implicat Mircia Muntean s-a produs în 30 octombrie, pe șoseaua de centură a Devei, în apropierea stației CFR, unde un autoturism a acroșat un autobuz fără pasageri și un alt autoturism, după care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roșie a semaforului.

Martorii au spus că la volanul autoturismului care a acroșat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean, care ar fi fost băut, acesta fiind scos din mașină cu sânge pe față de către un alt șofer.

La locul accidentului a ajuns un cameraman al unui post de televiziune, care l-a recunoscut pe fostul primar Mircia Muntean și a început să îl filmeze.

„Deputatul PSD era plin de sânge pe față și părea băut. A fost scos din mașină de ceilalți șoferi. Când a observat că îl filmez, a început să mă lovescă pe mine și camera. Un alt bărbat care era cu el m-a împins, iar el și m-a lovit pe mine și camera cu care filmam. Nu am renunțat. Atunci, paralmentarul a luat-o la fugă spre tufișuri și a intrat în ele. A ajuns undeva pe un gard și a rămas acolo atârnat fără să mai poată înainta. A fost scos de acolo de polițiști locali”, spunea cameramenul Ioan Boldor.

De altfel, în imaginile surprinse de acesta se observă cum Mircia Muntean împinge camera și apoi fuge în tufișuri. În imagini se mai poate vedea cum parlamentarul Mircia Muntean este scos din tufișuri de către polițiștii locali, desculț și plin de sânge pe față.

Parlamentarul Mircia Muntean a declarat în fața camerei de luat vederi, dar și în fața polițiștilor, că nu se afla el la volanul autoturismului implicat în accident.

Întrebat cum s-a produs accidentul, parlamentarul a răspuns: „Accidentul nu s-a întâmplat. N-am condus eu! A condus Jenică…”.

Întrebat cum a ajuns în tufișuri după accident, parlamentarul a răspuns: „Îmi căutam câinele. Este câinele meu!”.

În urma accidentului, Mircia Muntean, care a suferit răni la cap și la față, a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Surse din cadrul anchetei au declarat că, în urma analizei probelor de sânge luate joi seară deputatului PSD Mircia Muntean la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva, a reieșit că acesta avea o alcoolemie de peste 1,00 la mie.

Poliția Hunedoara a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului, acesta fiind trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru soluționare.

Mircia Muntean este de profesie inginer și a fost primarul municipiului Deva timp de patru mandate consecutiv. Toate cele patru mandate le-a câștigat în calitate de candidat PNL, până în urmă cu patru ani el fiind liderul organizației județene a partidului. Mircia Muntean a pierdut șefia PNL Hunedoara în favoarea actualului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț, iar la scurt timp a fost exclus din PNL și s-a înscris în UNPR.

Mircia Muntean a candidat apoi din partea UNPR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, dar a pierdut alegerile în favoarea liberalului Mircea Ioan Moloț. Muntean a renunțat la funcția de vicepreședinte al UNPR, s-a înscris în PDL și a candidat la alegerile parlamentare pentru unul dintre colegiile din județul Hunedoara.

Devenit deputat, Mircia Muntean și-a pierdut calitatea de membru al PDL în luna iulie 2013, ca urmare a unei condamnări penale în primă instanță. În septembrie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe deputatul PDL Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mircia Muntean a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz în serviciu privind tranzacții nelegale de terenuri.

Între timp, Mircia Muntean s-a înscris în PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale