• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Miron Cozma: „Termenul de mineriadă este perimat, imoral și, de ce nu, ilegal. Minerii și Miron Cozma sunt victime ale manipulării KGB-iste a lui Iliescu”

La 25 de ani de la represiunea violentă a Pieței Universității, Miron Cozma susține că el și minerii veniți în acele zile ale lui iunie la București dezlănțuind teroarea au fost de fapt niște victime ale lui Ion Iliescu.

„Termenul de mineriadă este perimat, aș putea spune imoral și, de ce nu ilegal. O hotărâre judecătorească a Înaltei Curți pentru Drepturile Omului de la Strasbourg care a decis, înclusiv în ceea ce-l privește pe Miron Cozma, prin dosarul 6644/2012 că, de fapt, minerii și Miron Cozma sunt victime ale acelui eveniment creat de tovarășul Iliescu. Să-ți atragi oprobiul public ani de zile, zeci de ani de zile, poate mai bine suporți să iei două-trei scatoalce, că-ți trece, dar să suporți consecințele unei manipulări KGB-iste făcute de acest individ Ion Iliescu…”, a spus Miron Cozma, la GÂNDUL LIVE.

Cine i-a mobilizat pe minerii din Valea Jiului să vină la București, cum au ajuns să dezlănțuie iadul în Piața Universității și care este vina pe care o poartăc – explicațiile lui Miron Cozma, după 25 de ani, în interviul de mai jos:

Inchide