Mischie, condamnat de CA Timișoara la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență, luare de mită

Mischie, condamnat de CA Timișoara la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență, luare de mită
Publicat: 13/06/2012, 17:20
Actualizat: 13/06/2012, 17:20

Fostul șef al Consiliului Județean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Timișoara, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare de mită, decizia putând fi însă atacată cu recurs, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procesul de corupție al fostului lider al PSD Gorj Nicolae Mischie, fost șef al CJ Gorj, în care fusese condamnat de Curtea de Apel Timișoara la patru ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență, s-a rejudecat la această instanță, în urma unei decizii din 3 martie 2011 a ICCJ, care a casat sentința anterioară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Timișoara, Cristian Pup, judecătorii au respins, miercuri, apelul lui Nicolae Mischie și au decis condamnarea inculpatului la patru ani de închisoare cu executare.

„S-a respins apelul făcut de inculpatul Nicolae Mischie și au fost admise acuzațiile DNA. Astfel, Mischie a fost condamnat la patru ani de inchisoare, trei pentru trafic de influență și patru ani pentru luare de mită, luându-se în considerare cei patru ani. Soluția este atacabilă cu recurs”, a declarat Cristian Pup.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis, în 3 martie 2011, recursurile declarate de DNA Timișoara și de Nicolae Mischie împotriva deciziei din 17 februarie 2010 a Curții de Apel Timișoara, a casat decizia și a trimis cauza spre rejudecare.

Decizia instanței supreme era definitivă, astfel că, după motivarea acesteia, dosarul a fost trimis Curții de Apel Timișoara, care a reluat dezbaterea apelurilor făcute în cauză.

În 17 februarie 2010, Curtea de Apel Timișoara respingea apelul făcut de Nicolae Mischie la o decizie a Tribunalului Gorj, magistrații menținând pedeapsa de condamnare, cu executare, la patru ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență.

Mischie a fost anchetat în anul 2004 și trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu Jiu, moștenită de la o mătușă, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie de contracte cu unitățile din minerit și energie. Mocanu s-a autodenunțat în anul 2004.

Instanța stabilea ca Mocanu să primească despăgubiri de 325.000 de lei pentru lucrările făcute la casa lui Mischie.

Nicolae Mischie are, în prezent, o sentință definitivă și irevocabilă, de un an de închisoare cu suspendare, care a fost contopită atât la Tribunalul Gorj, cât și la Curtea de Apel Timișoara cu pedeapsa de patru ani de închisoare. Pedeapsa respectivă i-a fost dată lui Mischie într-un alt dosar, în care acesta a fost judecat pentru că ar fi introdus în țară o armă de vânătoare pe care nu a declarat-o la vamă, după o vizită oficială făcută în Elveția, în 1997.

Nicolae Mischie a fost președinte al Consiliului Județean Gorj între anii 1996 și 2004, perioadă în care a condus și filiala județeană a PSD. Anterior el a fost deputat de Gorj, în anul 2008 încercând, fără succes, să candideze pentru un nou mandat în Colegiul 6 din Târgu Jiu, colegiu câștigat de actualul președinte al PSD, Victor Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
OBLIGATORIU pentru cei care au casă la curte. Toți proprietarii trebuie să facă asta
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice