Mitingul Diasporei din 10 august rămâne FĂRĂ ORGANIZATOR? Federația Românilor de Pretutindeni renunță la organizare: Primăria NU NE-A TRIMIS protocolul

Redactor:
Mihaela Gidei
Federația Românilor de Pretutindeni informează Primăria București că nu mai organizează mitingul din 10 august. Ce se va întâmpla cu protestul la care s-au anunțat 1 milion de români?

„Primăria Municipiului București a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federația Românilor de Pretutindeni informează că renunță la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piața Victoriei. Prin această scrisoare, Federația ignoră cu bună-știință faptul că protestul a fost autorizat, așa cum s-a comunicat public și încearcă să inducă ideea că a primit doar o negație la solicitarea de a organiza această manifestație.(…) Primăria Municipiului București a aprobat organizarea mitingului, găsind soluția pentru siguranța participanților: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanți în Piața Victoriei, un spațiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituțiile de resort, a fost stabilită extinderea spațiului destinat adunării publice în cauză”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei reamintește, de asemenea, că a comunicat, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea și desfășurarea adunărilor publice, că solicitarea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluționată favorabil, așa cum era enunțată inițial, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

„Pentru a discuta condițiile în care adunarea poate avea loc în deplină siguranță și cu respectarea legislației în domeniu, Primăria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o întâlnire comună cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranța cetățenilor. Organizatorul a transmis, la acea dată, că nu poate lua parte la această ședință de lucru din cauza imposibilității de a reveni în țară. Decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu condiția ca zona anunțată inițial să fie extinsă și cu arterele adiacente. După întrunire, când i s-au comunicat rezultatele întrevederii, organizatorul a anunțat telefonic că va veni în data de 10 august să ridice protocolul aprobat„, mai spune Primăria Capitalei.

Emanuel Cioacă Facebook

În replică, Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni,precizează că nu își asumă mitingul din 10 august, pentru că nu a semnat, până acum, niciun protocol cu Primăria Capitalei, deoarece instituția nu i-a transmis prin e-mail documentul.

„De ce nu m-au anunțat înainte cu o lună, ca să mă organizez în două săptămâni, să-mi iau bilet, să vin la Primărie? Între timp, am cerut să mi-l transmită pe mail să-l citesc și să-l transmit dacă este cazul. E foarte bine că doamna Firea a autorizat acest miting, dar noi, ca organizație nu putem să ne asumăm acest miting, pentru că nu am semnat niciun protocol cu Primăria Capitalei. Nu este vina noastră. Am vrut de la început să organizăm acest miting, pur și simplu nu a fost o bună colaborare între Primăria Capitalei și Federație și s-a ajuns la această discuție. (…) E posibil să vină persoane care să boicoteze. Am primit cererea online, am primit răspuns online, deci se putea trimite protocolul tot online. Nu înțeleg unde a fost problema. Cred că cineva a dorit acest lucru”, a declarat Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni, la Antena 3.

Foto: Hepta

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Mike Tyson, dezvăluiri uluitoare! Ce-și scria din pușcărie cu gemenii crimei din Anglia, condamnați pe...
Lovitura URIAŞĂ pentru posesorii maşinilor diesel. Era de aşteptat!
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Bărbatul din Iași, care a ținut în pod un coif corintic, vechi de 2.500 de...
'A murit infectat cu COVID'. Mihai Gâdea, în doliu
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Meteo ianuarie. Cum va fi vremea în România, după cea mai geroasă noapte din 2021
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul nevăzut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide