Mitinguri pentru susținerea comisarului șef Traian Berbeceanu, la Hunedoara și Alba Iulia

Mitinguri pentru susținerea comisarului șef Traian Berbeceanu, la Hunedoara și Alba Iulia
Publicat: 03/11/2013, 20:01
Actualizat: 03/02/2019, 12:38

Peste 150 de persoane au participat, duminică, la un miting pentru susținerea fostului șef al DIICOT Alba Iulia Traian Berbeceanu, în fața sediului DIICOT Hunedoara, o acțiune similară având loc și la Alba Iulia, transmit corespondenții MEDIAFAX.

Peste 150 de persoane s-au adunat în fața sediului DIICOT Hunedoara din Deva, la o acțiune de susținere a comisarului șef Traian Berbeceanu, oamenii având pancarte cu mesajul „Respect Traian Berbeceanu” și coli de hârtie inscripționate cu fotografia comisarului șef. Printre protestatari s-au numărat polițiști, rude ale polițiștilor, dar și persoane simple care nu au nicio legătură cu cazul și care s-au declarat impresionate de activitatea lui Berbeceanu.

„Aș vrea să transmit populației din Deva un mesaj de la Traian Berbeceanu, care astăzi (n.r. – duminică) l-a sunat pe juristul nostru de la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și le-a transmis tuturor devenilor că va fi drept în continuare și va spune numai și numai adevărul. Le mulțumește devenilor pentru sprijin, își iubește foarte mult soția și băiatul și nu va face niciun compromis în aflarea adevărului. Și noi ca sindicat sperăm în continuare în justiție și sperăm să iasă adevărul la iveală”, a declarat vicepreședintele Filialei Hunedoara a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Vasile Bucuci, participant la acțiunea de protest.

Susținătorii comisarului șef Traian Berbeceanu consideră că menținerea acestuia în arest este o nedreptate și cer să fie lăsat să se apere în libertate, deoarece, consideră ei, nu reprezintă un pericol.

Și la Alba Iulia aproximativ 30 de persoane au participat, duminică seară, în parcarea din fața sediului DIICOT, la un miting de susținere pentru Traian Berbeceanu, unii dintre participanți purtând tricouri cu mesajul „Respect, Traian Berbeceanu!”.

Oamenii, unii dintre ei afirmând că sunt rude ale unor polițiști, au protestat în tăcere discutând despre cazul fostului șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, comisarul șef Traian Berbeceanu.
Unii dintre protestatari au purtat steaguri tricolore, tricouri albe cu mesaje precum „Respect, Traian Berbeceanu” sau pancarte cu mesajul „Gata, a venit și ziua noastră”.

Protestul nu a fost autorizat și a durat aproape două ore, perioadă în care protestatarii au fost supravegheați de câțiva jandarmi.

Fostul șef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. Tot atunci, au mai fost arestați Titus Biriescu și Ramona Biriescu, cercetați în același dosar.

Potrivit procurorilor, soții Titus Gabriel și Anișoara Ramona Biriescu, considerați liderii grupării infracționale specializate în comerț ilegal cu petrol, au sponsorizat BCCO Alba, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soți au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare și alte bunuri sau servicii, BCCO Alba și Inspectoratul Școlar Hunedoara, unde lucrează soția comisarului.

Procurorii au stabilit că șeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, i-a ajutat pe membrii grupării, dându-le informații despre investigațiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracțiuni economice de către membrii grupării infracționale. Acesta i-ar fi anunțat și despre percheziții și audieri de martori și le-ar fi spus cum pot evita probarea activităților infracționale, atenționându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Dosarul în care Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Direcției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu