Mitul amantei lui Putin, desființat de un opozant al lui Putin. Povestea Alinei Kabaeva este o „operațiune de acoperire” a Kremlinului

Mitul amantei lui Putin, desființat de un opozant al lui Putin. Povestea Alinei Kabaeva este o „operațiune de acoperire” a Kremlinului
Vladimir Putin și Alina Kabaeva / Sursă Foto: Captură Video
Publicat: 10/08/2022, 18:34
Actualizat: 11/08/2022, 11:22

Fosta campioană olimpică la gimnastica ritmică, Alina Kabaeva, nu este nici amanta și nici soția secretă a lui Vladimir Putin, astfel cei doi nu ar fi un cuplu și nu au avut niciun copil împreună, potrivit fostului membru al opoziției din Rusia și singurul deputat din Duma de Stat care a votat împotriva anexării Crimeii, Illia Ponomariov, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitry Gordon.

Se pare că renumita campioană Kabaeva are copii, doar că nu le aparțin președintelui rus, a insistat Ilia Ponormariov.

Ilia Ponomariov a fost singurul membru al Dumei de Stat din Rusia care a votat împotriva anexării Crimeii de către Rusia în anul 2014.

„În orice caz, cred că Kabaeva este o operaţiune de acoperire. Am multe dovezi că ea nu îi este niciun fel de soţie. Şi cred că copiii pe care îi are nu sunt copiii lui Putin. Îndeplineşte o anumită sarcină importantă. Desigur, ea cu Putin sunt ceea ce se spune ‘prieteni buni’, dar ea joacă un rol de faţadă, de acoperire”, a declarat Ponomariov în interviul acordat lui Dmitri Gordon.

Rolul Alinei Kabaeva ar fi constat în ascunderea averii personale a lui Putin în străinătate

Deşi afirmă de la bun început că informaţia că fosta gimnastă ar fi amanta lui Putin a fost râspândită chiar de Kremlin, materialul publicat de Moskovski Komsomoleţ în 2008 pe această temă l-a iritat într-atât de mult pe Putin, încât ziarul a fost închis.

Cu toate acestea, fostul deputat susţine că îi cunoaşte personal pe cei care stau în spatele poveştii respective, iar pentru Aleksandr Lebedev, patronul ziarului, tabloidul nu era un proiect important şi articolul cu Kabaeva i-a servit practic drept un pretext pentru a-l închide, potrivit Digi24.ro.