Modificare importantă pentru toți șoferii. Este vorba de asigurarea RCA!

Modificare importantă pentru toți șoferii. Este vorba de asigurarea RCA!
Modificare importantă pentru toți șoferii. Este vorba de asigurarea RCA! / Foto: Pexels.com
Publicat: 11/08/2020, 07:05

Șoferii ar putea să nu mai fie amendați cu mii de lei de Poliția Rutieră atunci când nu au asupra lor exemplarul original al poliței de asigurare RCA, chiar dacă au respectat obligația legală de a încheia o asemenea asigurare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenționează în acest sens să modifice alin. (11) de la articolul 10 din cadrul Normei RCA nr.20/2017, care prevede amenzile respective.

ASF va lua decizia în urma unor propuneri transmise către Grupul de lucru responsabil de modificarea normei RCA, iar decizia finală ar putea fi luată în luna septembrie, scrie stiripesurse.ro.

Formularea actuală permite ca șoferii să fie amendați de Poliția Rutieră atunci când nu au asupra lor exemplarul original al poliței RCA, chiar dacă respectă legea și au încheiată o asemenea asigurare.

Și amenzile nu sunt deloc mici, situându-se între 1.000-2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare.

Scade vârsta de la care cetățenii români pot deveni șoferi profesioniști

Românii vor putea obține permisul pentru categoriile cu care se poate conduce un camion cu remorcă la vârsta de 18 ani. În trecut, aceste categorii erau accesibile doar pentru cetățenii care împlineau 21 de ani.

Vești proaste pentru toți șoferii din România! Care este noua taxă care ar putea fi introdusă în următorii ani

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, vrea să introducă o taxă de autostradă pentru toate autovehiculele din Germania și din Europa, în contextul în care Germania a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui document făcut public în aceste zile.

Polițiștii propun înăsprirea pedepselor din Codul rutier! Închisoare pentru șoferi în locul amenzilor! (EXCLUSIV)

Polițiștii doresc o nouă modificare a Codului rutier, după ce au ajuns la concluzia că actualele sancțiuni, care privesc abateri ce pot avea urmări grave, nu au avut efectul așteptat și nu i-au disciplinat, suficient, pe șoferi. În același timp, agenții din stradă vor ca, pentru unele încălcări ale legislației rutiere, să existe pedepse cu închisoarea și nu doar cu amendă și suspendarea permisului de conducere, cum se întâmplă acum.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult