Morgan Freeman, acuzat de hărțuire sexuală

Publicat: 25/05/2018, 13:48

Opt femei îl acuză pe actorul Morgan Freeman de hărțuire sexuală și verbală, notează The Guardian.

În vârstă de 80 de ani, celebrul actor a fost acuzat că ar fi agresat sexual și verbal opt femei, făcând remarci nepotrivite privind siluetele sau ținutele lor, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Una dintre femei, care a lucrat cu acesta în 2015, ca asistent de producție la comedia „Going in style”, a declarat că a experimentat luni de hărțuire, timp în care a trebuit să suporte o serie de atingeri nepotrivite din partea actorului.

Aceasta povestește cum Freeman a încercat să îi ridice fusta și ar fi întrebat-o dacă poartă lenjerie intimă. Alan Arkin, un alt actor care juca în film, i-a cerut lui Freeman să se oprească, mai spune femeia.

În vârstă de 80 de ani, celebrul actor a fost acuzat că ar fi agresat sexual și verbal opt femei, făcând remarci nepotrivite privind siluetele sau ținutele lor, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Una dintre femei, care a lucrat cu acesta în 2015, ca asistent de producție la comedia „Going in style”, a declarat că a experimentat luni de hărțuire, timp în care a trebuit să suporte o serie de atingeri nepotrivite din partea actorului.

Aceasta povestește cum Freeman a încercat să îi ridice fusta și ar fi întrebat-o dacă poartă lenjerie intimă. Alan Arkin, un alt actor care juca în film, i-a cerut lui Freeman să se oprească, mai spune femeia.

Într-o declarație, Freeman a afirmat: „Oricine a lucrat cu mine știe că nu sunt o persoană care să supere în mod intenționat sau care să vrea să facă pe cineva să se simtă stânjenit. Îmi cer scuze față de oricine s-a simțit stânjenit sau nerespectat, nu aceasta a fost intenția mea”.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestația din „O fată de milioane/ Million Dollar Baby”, de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din „Strada/ Street Smart”, „Șoferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy”, „Închisoarea Îngerilor/ The Shawshank Redemption” și „Neînfrânt/ Invictus”.

Cu vocea sa specială, Freeman a colaborat ca narator la documentarul premiat cu Oscar „March of the Penguins” (2005). De asemenea, a fost gazda „The Story of God”, un serial TV care încearcă să explice factorul divin din viața omului, lansat în 2016, pe National Geographic Channel și Nat Geo Mundo.

În ianuarie, Morgan Freeman a primit un premiu pentru întreaga carieră din partea Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild), dar asociația ia în considerare în prezent retragerea acestei distincții, după cum au declarat reprezentanții acesteia pentru AFP.

Aceștia au adăugat că Freeman are dreptul la un proces corect, dar acuzațiile sunt „devastatoare”.

Morgan Freeman este cea mai recentă personalitate de la Hollywood acuzată de abuzuri sexuale, de la declanșarea scandalului Weinstein.

Peste o sută de femei, printre care actrițe precum Rose McGowan și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 66 de ani, a negat acuzațiile, dar este subiectul mai multor anchete ale polițiilor din New York, Los Angeles și Londra.

Poliția din New York a deschis o anchetă după ce actrițele Lucia Evans și Paz de la Huerta l-au acuzat pe Weinstein de viol.

De altfel, surse apropiate uneia dintre anchete au declarat, joi, pentru postul TV american CNN că Harvey Weinstein se va preda vineri poliției din New York.

În urma acuzațiilor, în SUA a fost inițiată o mișcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook și pe alte rețele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experiențelor de hărțuire sexuală sau abuz și au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Și Eu”, n.r.). Mai multe personalități s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga și actrițele Anna Paquin și Evan Rachel Wood. În plus, au fost și bărbați care s-au implicat în acest demers, între aceștia fiind actorul Javier Munoz.

Scandalul a afectat și carierele altor bărbați puternici de la Hollywood, printre care actorul Kevin Spacey și producătorul Brett Ratner.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată