Motivul pentru care Adriana Săftoiu s-a decis să scrie „Cronica de Cotroceni”

Redactor:
Andreea Ofițeru
Redactor:
Raluca Ion
Adriana Săftoiu, fosta consilieră prezidențială a lui Traian Băsescu, a vorbit la Gândul Live despre cea mai recentă carte a sa, „Cronică de Cotroceni", al cărei tiraj a fost epuizat într-un timp record. Adriana Săftoiu a povestit în emisiunea moderată de Claudiu Pândaru de ce s-a hotărât să scrie cartea.

 „E o carte care curpinde perspectiva mea asupra modului în care relaționează un om aflat la putere cu tot anturajul, anturaj înseamnă tot, ziariști, intelectualitate, instituții de stat, servicii secrete, modul în care funcționează acest conglomerat”, a spus Adriana Săftoiu.

Fosta consilieră de la Cotroceni a spus că faptul că a scris o carte acum nu echivalează cu lipsa de loialitate nici față de Traian Băsescu și nici față de instituția prezidențială.

„Cred că față de instituție asemenea exerciții arată loialitate față de cetățeanul care prin taxele și impozitele lui face posibilă să existe o instituție de stat”, a spus Adrian Săftoiu, care spune că atunci când a scris cartea s-a gândit la loialitatea față de cetățean.

„Față de mine și conștiința mea eu mi-am propus să nu vorbesc, să nu spun nimic cât timp Băsescu avea mize politice electorale, numai că nu e o carte doar despre Traian Băsescu. Dacă era o carte doar despre Traian Băsescu era vorba despre un personaj.  E vorba despre un sistem poilitic, e vorba despre un sistem politic pe care la finalul celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu l-a criticat destul de acut”, a mai spus Adriana Săftoiu.

Întrebată de ce a scris cartea acum și dacă ar mai fi scris-o dacă s-ar fi înțeles cu Traian Băsescu, Adriana Săftoiu a spus că a scris cartea pornind de la declarațiile fostului președintele de la finalul anului 2014.

„În mod evident, cartea n-avea niciun sens dacă la finalul anului 2014 noi nu continuăm să ne plângem de relația cetățeni-stat, și dacă fostul președinte al României nu ne-ar fi spus câteva lucruri foarte adevărate și importante că nu există un control civil asupra serviciilor secrete care au o putere foarte mare, că există excese, abuzuri, că sunt probleme cu respectarea drepturilor și demnității  umane. O spune președintele României după 10 ani de zile. Iar cartea asta vine și ne spune un lucru esențial: dacă o mai ținem cu dragostea față de președinți și față de instituții, ne îndrăgostim și le dăm un cec în alb, credeți-mă peste cinci ani vom fi exact în aceeași situație de a ne lamenta ce prost se trăiește în România”, a mai spus Adriana Săftoiu.

Fosta consilieră a președintelui Traian Băsescu a prezicat că noul său volum prezintă de fapt modul în care a văzut ea lucrurile.
„E o carte care cuprinde perspectiva mea asupra modului în care relaționează un om aflat la putere cu tot anturajul, anturaj înseamnă tot ziariști, intelectualitate, instituții de stat, servicii secrete, modul în care funcționează acest conglomerat”, a mai spus Săftoiu.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Trecutul STRANIU al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean! Ce făcea bărbatul...
Programul Rabla 2021 revine. Ce valoare vor avea tichetele, de fapt, și când vor fi...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide