Motivul pentru care o învățătoare a ținut un copil în genunchi, cu mâinile sus, timp de două ore: L-a trimis să cumpere pufuleți și el a luat chipsuri

Motivul pentru care o învățătoare a ținut un copil în genunchi, cu mâinile sus, timp de două ore: L-a trimis să cumpere pufuleți și el a luat chipsuri
Publicat: 21/06/2013, 16:53
Actualizat: 26/03/2019, 16:23

O învățătoare din localitatea bistrițeană Colibița este acuzată de mama unui copil de clasa întâi că l-a pedepsit pe băiat ținându-l timp de două ore în genunchi, pe holul școlii, cu mâinile sus, supărată că acesta ar fi cumpărat de la bufetul unde îl trimisese două pungi de chipsuri, în loc de una.

Adriana Dologa, mama băiatului, a relatat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că totul s-ar fi întâmplat în cursul zilei de joi, când copilul a fost trimis la bufetul din sat să îi cumpere o pungă cu chipsuri.

„M-am dus la școală la băiat fiindcă trebuia să predea cărțile, fiind final de an. L-am găsit pe coridorul școlii în genunchi și cu mâinile în sus. I-am spus să se ridice. Copilul plângea și spunea că nu poate, pentru că este amorțit. Am intrat în clasă să văd ce s-a întâmplat. Învățătoarea râdea. Nu a vrut inițial să-mi spună ce s-a întâmplat. Într-un final, mi-a spus că i-a dat patru lei băiatului meu și l-a trimis în pauza de la ora 10.00 la bufetul din sat, mai exact să-i cumpere o pungă de chipsuri. Copilul a cumpărat două pungi. Una a desfăcut-o pe drum și a mâncat-o el. Ajungând la școală, doamna învățătoare s-a enervat, că de ce a luat două pungi și a mințit că au costat trei lei și restul nu l-a mai luat de la bufet și pentru asta l-a ținut din pauza de la 10.00 până la 12.00, când am ajuns eu la școală, în genunchi, pe coridor. În pauza de 11.00, l-a dus după ea în fața cancelariei și l-a ținut și acolo. Toți copiii au râs de el și l-au umilit în ultimul hal”, a declarat mama băiatului.

Femeia a spus că vineri a mers din nou la școală, iar acolo a găsit mai multe fetițe care ar fi scris „niște declarații false” referitoare la întâmplarea de joi.

„Fetițele scriau că băiatul meu a avut un comportament urât, că a scuipat și așa mai departe și că de aceea l-a pedepsit învățătoarea. Chiar dacă s-a întâmplat așa, ea trebuia să ia măsuri atunci când s-au întâmplat lucrurile acestea, nu joi, când l-a pus în genunchi timp de două ore pentru altă faptă”, a declarat ea.

Contactată telefonic de corespondentul MEDIAFAX, educatoarea Livia Pavel, coordonatorul Școlii Colibița (o structură a Școlii Gimnaziale Bistrița Bârgăului, aflată în centrul comunei – n.r.), a declarat că pedeapsa nu era „atât de mare”.

„Să fiu sinceră, nu era o pedeapsă atât de mare. Paulina Pavel, fiindcă despre ea este vorba, e o învățătoare foarte silitoare”, a spus coordonatorul Școlii Colibița.

Livia Pavel a recunoscut însă că nu știe cât timp a stat băiatul în genunchi și cu mâinile sus, întrucât este educatoare la grădiniță, iar joi avea serbare.

„Eram înăuntru și nu am văzut cât a stat. Nu e firesc să fie ținut un copil pe hol în genunchi cu mâinile sus. (…) Eu am întrebat ce a făcut copilul de stă în genunchi, el nu mi-a răspuns și atunci mi-a explicat doamna învățătoare Paulina Pavel. (…) Noi vom merge la școala de centru pentru a preda cataloagele și vedem ce măsuri se vor lua”, a declarat coordonatorul de centru.

Întrebată cum este posibil ca un copil de clasa întâi să fie trimis la un bar să cumpere chipsuri unui cadru didactic, Livia Pavel a spus: „Asta s-a întâmplat, dar nu este corect”.

Contactată telefonic, învățătoarea Paulina Pavel a recunoscut pedeapsa aplicată copilului și a spus că l-a rugat să-i cumpere o pungă de pufuleți de la barul din sat, iar el a venit cu una de chipsuri și fără rest, ceea ce, în opinia ei, este furt.

„A furat tot timpul de la colegi și acum l-am pedepsit, pentru că a mințit în legătură cu restul. I-am spus să cumpere pufuleți și el a luat chipsuri și a mințit. De-asta l-am pedepsit așa”, a declarat ea.

Întrebată ce calificativ are la purtare elevul respectiv, ea a spus că „foarte bine”.

Inițial, mama copilului, Adriana Dologa, a sunat la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și a reclamat situația, fiind invitată vineri să depună o sesizare scrisă, însă nu s-a mai prezentat la ISJ Bistrița-Năsăud, motivând că a avut o discuție cu învățătoarea la Școala Bistrița Bârgăului, de care depinde administrativ și cea din Colibița, iar învățătoarea și-a cerut scuze și a promis că nu se va mai repeta situația.

La Școala Colibița învață 29 de copii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii