MTS a semnat actele pentru preluarea Stadionului „Arcul de Triumf”

MTS a semnat actele pentru preluarea Stadionului „Arcul de Triumf”
MTS a semnat actele pentru preluarea Stadionului „Arcul de Triumph” / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 09/02/2021, 18:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:05

Complexul Sportiv „Arcul de Triumf” a fost predat, marți, prin protocol, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației către Ministerul Tineretului și Sportului. Semnarea actelor de predare a avut loc în plin scandal între Federația Română de rugby și ministrul Eduard Novak

Scandal între ministru și Federație

Scandalul a început în cadrul Federației Română de Rugby, care îl acuză pe ministrul Eduard Novak de tentativă de naționalizare a unui bun care a aparține rugbyului românesc.

„Astăzi (marți n.r.) am semnat cu Ministerul Dezvoltari și de azi este (Complexul Sportiv „Arcul de Triumf” – n.r.) în posesia noastră și putem să ne gândim cum să ne dezvoltăm proiectele, în continuare, pentru ca sportul si sportivii să fie în prim plan și să aibă toate condițiile de pregătire”, a spus ministrul Eduard Novak, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul a răspuns și acuzațiilor ce i se aduc, referitor la așa numita „naționalizare” a stadionului.

„Pentru instituția noastră, reprezentantă a sportului românesc, această zi este o sărbătoare și cred că ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea”, a spus el, fiind de părere că situația creată în jurul acestui stadion este din cauza managementului defectuos care a dominat ani întregi Ministerul.

Novak consideră că fanii rugby-ului care acuză Ministerul Tineretului și Sportului au fost dezinformați, ei necunoscând realitatea și situația juridcă a stadionului. În plus, este de părere că fanii au fost induși în eroare pentru a se forma impresia că obiectivul este de a defavoriza rugbyul românesc.

Promisiunea ministrului

Ministrul a promis că, indiferent care va fi managementul rugbyului românesc de acum încolo, MTS va condționa finațarea de realizarea de performanțe.

Acesta acuză că Federația Română de Rugby (FRR) nu a înaintat MTS nicio propunere decentă de colaborare sau un calendar de competiții și antrenamente, în condițiile în care MTS finanțează FRF cu o sumă ce o situează pe locul 5 ca valoare între cele 70 de federații sportive naționale, un loc pe care Eduard Novak se îndoiește că l-ar merita.

Novak a reiterat faptul că Ministerul va pune gratuit la dispoziția FRR, în mod prioritar, toate facilitățile din acest complex sportiv, necesare pregătirii sportivilor.

Ministrul a mai spus că după părerea sa nu se justifică darea în administrarea unei federații a acestei investiții de 40 de milioane de euro .

„Nu cred că pentru fanii rugby-ului contează cine administrează acest stadion. Important este ca rugby-ul să găsească toate condițiile de pregătire și antrenament”, a spus ministrul Tineretului și Sportului, ca o motivare suplimentară a preluării în administrare a bazei sportive.

De asemenea, Eduard Novak s-a exprimat foarte tranșant, considerând că este inutil a se mai explica faptul că acest stadion a fost întotdeauna în proprietea MTS, dat în folosință gratuită, iar în acest moment datoria lui este aceea de a apăra interesele sportului și de a pune în echilibru sportivii și sporturile.

Referitor la ordinul de ministru prin care MTS își asuma recedarea în administrare a noului complex, odată cu terminarea lucrărilor, Eduard Novak a afirmat că acel act este lipsit de valoare, deoarece este imposibil ca un ministru să își poată asuma în avans emiterea unei Ordonanțe de Guvern, și că acest ordin nu împiedică din punct de vedere legal preluarea complexului în administrare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este și cum arată Ana Maria Obreja, amanta lui Dumitru Buzatu. A fost cea...
FOTO. Imagini cu gimnasta fără inhibiții! Face o avere din poze pentru bărbați
Ce impozit special va plăti un român cu mașină de 100.000 de euro și casă...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
UE pregăteşte un nou tip de permis auto: categoria B+. Pentru ce tip de autoturism...
Cât poți merge după ce s-a aprins „check engine”? Un mecanic are răspunsul
EXCLUSIV - Zborurile care au salvat sute de copii cu afecțiuni grave. Adelina Toncean: ”Mi...
Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023. Iată categoriile ce pot beneficia de acestea
Înmormântarea milionarului de la Loto, la mare secret. Apar noi detalii despre omul de afaceri...
Reacţia Patriarhiei Române, după ce Arhiepiscopia Sibiului a cerut interzicerea documentarului „Arsenie. Viaţa de apoi”
S-a aflat cine câștigă Chefi la Cuțite sezonul 12! El este alesul, a plecat cu...
NU vrei să locuiești AICI! Locul unde se produc cele mai multe cutremure DIN LUME
ADIO, BRUCE WILLIS! Anunțul cumplit a venit acum. Ce tragedie…
Ema Oprișan de la Insula Iubirii, afectată de naștere. Cum a fost surprinsă vedeta
Chefi la cuțite, sezonul 12. Chef Sorin Bontea și-a format echipa. Cine sunt concurenții care...
BANCUL ZILEI. Bulă: De ce nu-mi răspunzi la telefon? Bubulina: Eram la baie, mă machiam...
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...