Mulți români fac asta și e greșit! Motivul pentru care ouăle nu trebuie ținute în frigider

Mulți români fac asta și e greșit! Motivul pentru care ouăle nu trebuie ținute în frigider
Sursă Foto - Pixabay
Publicat: 25/01/2023, 15:37

Majoritatea oamenilor obișnuiesc să depoziteze ouăle în frigider, deși s-ar putea să nu fie cea mai ideală metodă pentru a le păstra cât mai proaspete. Renumitul bucătar James Martin spune de ce!

Bucătarul James Martin a spus că nu ar trebui să păstrăm niciodată ouăle la frigidier, întrucât, multe persoane le țin în dulap.

Și bucătarul american este de aceeași părere, zicând că cel mai potrivit ar fi să depozităm ouăle în dulap.

După ce a copt două prăjituri folosind diferite tipuri de ouă, bucătarul a început să vorbească despre diferența dintre ouăle de găină și cele de rață.

În cazul în care vrei să faci o prăjitură, cele mai bune ouă pentru compoziție sunt cele de găină.

Totuși, un aspect important este calitatea ouălor atunci când vrem să preparăm mâncarea.

De ce ar trebui să ții ouăle departe de frigider

Martin a continuat să le spună telespectatorilor cum să le păstreze cât mai proaspete.

„Nu ar trebui să fie niciodată ținute la frigider deoarece vor ajunge să absoarbă toate aromele din frigider prin coaja lor”, a spus el.

În plus, bucătarul american a precizat și că ouăle reci nu ar trebui folosite în mâncarea pe care vrei să o prepari, deci, mai întâi ar trebui să ții ouăle la temperatura camerei.

În ciuda afirmațiilor bucătarului cunoscut și din emisiunile TV din Marea Britanie, site-ul egginfo.co.uk pare să nu fie de acord, potrivit Dailystar.

„Cea mai bună metodă este să păstrați ouăle în frigider, astfel temperatura este întotdeauna constantă și ouăle tale vor fi mai proaspete!

„Când ajungeți să le folosiți, încercați să lăsați ouăle afară din frigider timp de aproximativ 30 de minute pentru a le aduce la temperatura camerei, altfel, timpul de gătire s-ar putea schimba în funcție de modul în care le folosiți”, a transmis site-ul egginfo.co.uk.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase