Muncitor care lucra la drumul expres Craiova-Pitești, lovit de tren. Bărbatul e în stare gravă

Muncitor care lucra la drumul expres Craiova-Pitești, lovit de tren. Bărbatul e în stare gravă
Publicat: 19/02/2020, 17:13
Actualizat: 19/02/2020, 17:32

Un muncitor, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care lucra la drumul expres Craiova-Pitești a fost lovit de un tren, marți dimineață. Bărbatul se afla cu mai mulţi colegi la o acţiune de defrișare, în zona localității Milcov, atunci când a fost acroşat de trenul Regio 9062, care circula pe ruta Piatra Olt – Slatina. Victima a fost transportată în stare gravă la Spitalul Slatina, judeţul Olt, iar de acolo transferată la Spitalul Nr. 1 din Craiova, judeţul Dolj.

Paramedicii SMURD și echipajul cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Olt l-au găsit inconștient, cu o fractură la un picior şi contuzii la cap.

„În momentul sosirii echipajelor, bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Tecuci, se afla în apropierea căii ferate, necooperant, cu traumatism cranio-cerebral, otoragie, plagă de aproximativ 15 centimetri femur drept și fractură deschisă femur drept. Pacientul a fost transportat, inconștient, la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru investigaţii medicale amănunţite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, citat de evenimentdeolt.ro.

Bărbatul și colegii săi efectuau lucrări de defrişare pe marginea căii ferate, la o distanță de peste 5 metri de șineiar victima s-ar fi apropiat mai mult de şine şi a fost lovit, fiind aruncat câţiva metri.

Nefericitul eveniment, catalogat și cercetat ca un accident de muncă

Evenimentul a fost înregistrat ca accident de muncă, având în vedere că bărbatul acroşat de tren este angajat ca muncitor necalificat, de aproape un an, la firma care construieşte Drumul Expres Craiova – Slatina – Piteşti, care trece şi prin Milcov.

„Erau mai mulţi muncitori ai firmei care construieşte drumul expres, care defrişau vegetaţia din zona căii ferate, prin Milcov trecând acest drum, iar bărbatul ce a fost victimă a accidentului a mers foarte aproape de calea ferată. Nu ştiu care a fost motivul, pentru că efectiv nu avea ce lucra acolo, iar între timp a venit trenul dinspre Piatra Olt spre Slatina. Mecanicul ar fi dat semnele sonore, însă nu le-a auzit şi a fost acroşat. Bărbatul a fost stabilizat la Spitalul Slatina, are o fractură la un picior şi contuzii la cap, de aceea a fost transferat la Spitalul Craiova pentru investigaţii amănunţite. (…) Nu pot spune dacă purta sau nu echipament, când am ajuns eu deja era preluat de echipajul de ambulanţă şi nu l-am văzut, dar colegii aveau echipament adecvat”, a precizat Florin Tudor, inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, pentru sursa citată.

Victima a rămas acum în incapacitate temporară de muncă, accidentul fiind cercetat și de angajator. Și poliţiştii de la Transporturi Feroviare au deschis o anchetă, pentru stabilirea exactă a împrejurărilore în care a avut loc evenimentul. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase