Muniție de război găsită la Satu Mare – FOTO

Publicat: 19/12/2019, 16:21

Cele 14 de elemente de muniție constând în proiectile explozive, bombe de aruncător și grenade ofensive și defensive de mână au fost descoperite pe teritoriul județului nostru, pe parcursul acestui an, cu ocazia executării a 15 misiuni de asanare a teritoriului de muniția neexplodată.

În cele mai multe situații, munițiile au fost descoperite pe timpul executării unor lucrări agricole sau de amenajare în gospodării ori zone nelocuite. Misiunile de ridicare, transportare, depozitare și distrugere a muniției rămasă neexplodată sunt executate de o echipă de pirotehniști care au o pregătire specială în acest domeniu. Astăzi, distrugerea munitiei a fost excutată prin explodare folosind procedeul electric, fiind utilizate 2 kg de trotil.

Având în vedere pericolul la care se expun cetățenii în momentul descoperirii elementelor de muniție neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare pot fi încă active.

De asemenea, este interzisă introducerea munițiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea munițiilor pentru improvizarea diverselor unelte. Orice situație de acest gen trebuie anunțată la numărul de apel unic pentru situații de urgență 112.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase