MUSTRARE. Raed Arafat: „Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică, acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut”

MUSTRARE. Raed Arafat: „Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică, acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat, avertisment dur pentru bolnavii de Covid care refuză internarea
Publicat: 20/05/2020, 06:42

Șeful DSU, Raed Arafat, are cuvinte grele pentru cei care, după ieșirea din starea de urgență, au socotită să facă „bășcălie” și iau în „batjocură și la mișto” situații periculoase, precum cea privind răspândirea Covid-19.

„Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia”, afirmă Arafat, într-o intervenție la TVR.

„Haideți să lăsăm prostiile!”

„Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat, marţi seară, la televiziunea publică.

Arafat i-a criticat și pe cei care s-au plâns la el că li se ia temperatura la intrarea în spațiile închise. „Nu e normal ca dacă persoana are febră să nu intre şi să meargă, mai bine, să se consulte la un medic?”, a spus Arafat.

„Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne”, a mai declarat şeful DSU.

Ne pregătim pentru valul doi al epidemiei

Arafat a precizat că autoritățile se pregătesc pentru al doilea val de îmbolnăviri cu Covid-19, despre care nu se știe cum se va manifesta!

Șeful DSU nu s-a ferit să discute despre controalele legate de achiziții: „Nimeni nu va fugi, suntem aici”. „Suntem întrebaţi pe ce bază am distribuit materialele, dacă au fost cerute sau nu, fiecare întrebare din asta în capul celui care lucrează, funcţionarului, în spatele ei poate să fie o acuzaţie, în final. (…) Ca să răspundem la aceste lucruri pierdem oameni, energie şi pierdem din partea oamenilor voinţă să mai facem ceva la limită pentru că noi am lucrat la limită în perioada asta”, a spus secretarul de stat din MAI.

„Avem nevoie de linişte, de timp, iar după asta este normal să vină cine vrea, ce vrea controale” a mai afirmat Raed Arafat.

Nu în ultimul rând, Arafat a acuzat că autoritățile au fost ținta unui atac mediatic, condamnând „informațiile false răspândite de televiziuni, de jurnale şi care nu au absolut nicio bază”.

Mesaj pentru românii care se plâng că li se ia temperatura la intrarea în magazin: „Trebuie să ne obișnuim cu acest lucru”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni seara, că este normal să le fie luată temperatura românilor la intrarea în magazin, pentru că, dacă au febră, riscă să îmbolnăvească și alți oameni. Arafat a spus că și lui i se ia temperatura zilnic la MAI.

Despre protestul din Piața Victoriei: „S-au ghidat după rețelele de socializare, după manipulare și dezinformare”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat vinerea trecută, la un post de radio, despre protestul din Piața Victoriei, că „astfel de acțiuni sunt riscante pentru societate”, iar oamenii care participă la demonstrații „s-au ghidat după rețelele de socializare, după manipulare și dezinformare”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
De ce trebuie să țină cont seniorii atunci când vine vorba de majorarea pensiilor. Află...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
BANII AU INTRAT deja în conturi. Informația a fost deja confirmată oficial
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Este sau nu 2 mai 2024 zi liberă legală? Angajații care vor avea parte de...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani