RAED ARAFAT, despre protestul din Piața Victoriei: „S-au ghidat după rețelele de socializare, după manipulare și dezinformare”

RAED ARAFAT, despre protestul din Piața Victoriei: „S-au ghidat după rețelele de socializare, după manipulare și dezinformare”
Raed Arafat: „Când vom ajunge la 2-3 milioane de români vaccinați vom vedea efectul”
Publicat: 15/05/2020, 21:25

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat vineri seara, la un post de radio, despre protestul din Piața Victoriei, că „astfel de acțiuni sunt riscante pentru societate”, iar oamenii care participă la demonstrații „s-au ghidat după rețelele de socializare, după manipulare și dezinformare”.

„Sunt oameni care s-au lăsat influențați de cei care se declară împotriva vaccinurilor și militează pentru imunizare naturală, dar fac asta tocmai pentru că sunt sănătoși și nu au fost infectați datorită măsurilor impuse de autorități. (…) Au apărut astfel de demonstranți și în Germania și în alte părți. Oameni care s-au ghidat după rețelele de socializare, după manipulare și dezinformare. După oameni care veneau și ziceau că ei pot dovedi că e o conspirație mondială și nu există virus. Din păcate, știrea zilei este că există virus, că este periculos și că dacă ne jucăm cu această situație, se întoarce împotriva noastră. Tot ce am muncit împreună o să pierdem în următoarea perioadă și mai ales la toamnă, dacă nu respectăm regulile”, a spus, vineri seara, la Europa FM, Raed Arafat.

Șeful DSU a punctat că nu dorește ca vreunul dintre participanții la miting să se infecteze cu COVID-19.

„Eu nu doresc vreunuia să ajungă să testeze cum este cu Covid-19. Sau să aibă vreun apropiat care să pățească treaba asta. Abia atunci o să înțeleagă că nu este de glumit. Ei fac pentru că toată lumea se simte protejată și sănătoasă. De ce vrem să ne testăm rezistența până la ultimul moment, să vedem apoi că am pățit-o?”, a mai spus Arafat.

Aproximativ 200 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piața Victoriei, pentru a protesta față de măsurile adoptate de autorități în contextul epidemiei de coronavirus.

Oamenii au strigat, printre altele, „Jos dictatura!”, „Demisia!”, „România, trezește-te”, „Suntem oameni, suntem frați, nu ne vom lăsa cipați!”…

Unii protestatari nu au respectat regulile de distanțare socială

În fața Palatului Victoria s-au aflat tineri, vârstnici și chiar și copii. Printre ei s-au aflat și fostul europarlamentar Adrian Severin, dar și fostul ministru Bogdan Stanoevici.

Mulți dintre cei prezenți la protest nu purtau mască de protecție și nu au păstrat distanța minimă de 1,5 metri. Alții au stat foarte aproape unii de alții, chiar și-au strâns mâna și s-au îmbrățișat.

Protestul a fost anunțat pe Facebook

Protestul a fost anunțat pe Facebook, iar oamenii cer „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile și Constituția prin instituirea decretului stării de urgență și a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului. (…) Parlamentarii ar fi trebuit să își ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă și ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-și cere scuze ar fi fost moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și suspendarea președintelui Iohannis pentru abuz în serviciu și vătămare gravă a drepturilor și intereselor legitime a cetățenilor români. Nu a făcut-o. Așadar, oamenii cer demisia președintelui, a guvernului și sancționarea parlamentarilor complici la emiterea și impunerea decretelor și OUG-urilor ilegale care au încălcat și confiscat drepturile românilor, permițând abuzurile din perioada stării de urgență”, notează Mediafax.

Autorităţile au decretat stare de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 mai, pe o perioadă de 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului