Narcis Neaga, CNADNR: Vom face o clasificare a firmelor de construcții

Redactor:
Carol Dan
CNADNR va realiza o clasificare a firmelor de construcții, precum și a consultanților și a proiectanților, iar o primă formă a acestei inițiative va fi prezentată în luna iunie, a declarat Narcis Neaga, directorul genral al CNADNR, la conferința ZF Construction & Infrastructure.

„Ne-am propus, pornind de la realitatea și rezultatele licitațiilor, să inițiem o clasificare a firmelor. Nu ni se pare normal ca o firmă care a făcut doar drumuri județene să facă autostrăzi. E un mod de a crește competiția între firme, indiscutabil va crește și calitatea lucrărilor. Vom clasifica și proiectanții și consultanții, nu doar firmele. În iunie vom veni cu un draft și vom lucra împreună cu asociațiile profesionale. Ce s-a întâmplat în ultima perioadă cu firmele românești este trist. În iunie-iulie se va schimba legea achizițiilor publice”, a spus Neaga.

De asemenea, CNADNR va face studii de fezabilitate.

„Din acest an a început o reformă a companiei. Am înființat ateliere de proiectare, ateliere mecanice, vor face departamente de analiză de cost, vom face bănci de date să știm exact prețurile de cost în fiecare colț al țării”, a continuat Neaga.

El a mai spus că în acest an vor fi deschiși traficului până la 84 de noi kilometri de autostradă.

Inchide