Nati Meir cere Tribunalului București să fie eliberat din arest

Nati Meir cere Tribunalului București să fie eliberat din arest

Fostul deputat Nati Meir vrea să fie cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că a înșelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel, cererea lui de liberare provizorie sub control judiciar urmând să fie judecată marți, de Tribunalul București.

În 27 august, Nati Meir a cerut Judecătoriei Sectorului 1 să fie eliberat din arest sub control judiciar, solicitarea fiind respinsă de instanță ca neîntemeiată.

Decizia a fost contestată de Nati Meir la Tribunalul București, care urmeză să ia marți în discuție cererea lui, înregistrată în 7 septembrie.

Nati Meir a fost dus, luni, din arestul Secției 13 de Poliție din Capitală, unde este încarcerat, la spital, după ce a reclamat că se simte rău. Acesta a fost dus, cu escortă, la Spitalul Sfântul Pantelimon, de unde a fost transferat la Spitalul Victor Babeș. Medicii i-au pus diagnosticul de pneumonie interstițială, iar după investigațiile medicale, Nati Meir a fost readus în arest.

Nati Meir este în arest din 2 august, fiind cercetat într-un nou dosarul în care este acuzat că a înșelat mai multe persoane cu locuri de muncă în Israel.

În timpul perchezițiilor care au avut loc în 1 august la locuința lui Nati Meir, acesta a spus că se simte rău, fiind dus atunci cu ambulanța la Spitalul Elias. Medicii au stabilit că Nati Meir a suferit un puseu de tensiune, nefiind necesară internarea lui.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 București îl cercetează pe Nati Meir pentru înșelaciune. Acesta este acuzat că, în perioada aprilie – iunie, a înșelat zeci de persoane, cărora le-a cerut bani susținând că reprezintă o firmă prin intermediul căreia urma să le obțină viză de muncă și să le angajeaze în Israel.

Persoanele înșelate l-au reclamat la Poliție pe Nati Meir, anchetatorii stabilind că acesta le cerea 800 de lei drept taxă de înscriere și alte sume ce variau între 250 și 3.700 de euro, pentru a le facilita obținerea vizei de lucru și angajarea la societăți de construcții din Israel. În realitate, firma respectivă nu avea în obiectul de activitate recrutarea forței de muncă și nici contracte cu societăți comerciale din Israel în baza cărora să trimită forță de muncă în această țară.

Victimele ajungeau să-i contacteze pe membrii grupării conduse de Nati Meir în urma unor anunțuri postate pe internet privind oferte de muncă în Israel.

Nati Meir are o condamnare la patru ani de închisoare, tot pentru înșelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.

Într-un alt dosar, fostul deputat Nati Meir a fost condamnat, în 6 martie, de Tribunalul Galați, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență în formă continuată, iar fiul său, Or Meir, a primit o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare pentru complicitate la această infracțiune. Sentința a fost contestată de cei doi la Curtea de Apel Galați, primul termen fiind stabilit pentru 24 octombrie.

Nati și Or Meir sunt judecați pentru fapte de corupție. În cazul lui Nati Meir, acuzația este de trafic de influență în formă continuată, fiind vorba despre două fapte, una în cursul anului 2009 și alta în martie – aprilie 2010. Or Meir este acuzat de complicitate la trafic de influență în formă continuată, o faptă fiind comisă în martie – aprilie 2010, iar alta în aprilie 2010.

Cei doi au fost eliberați din închisoare în 11 aprilie 2011, după ce au stat în arest preventiv aproape un an.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Galați îl acuză pe Nati Meir că, în cursul anului 2008, în calitate de deputat, a pretins de la o denunțătoare 50.000 euro spunându-i că va interveni pe lângă judecători din Tribunalul Galați pentru ca aceștia să dispună eliberarea ei din arest în dosarul în care era judecată pentru constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune.

De asemenea, în cursul anului 2009 și în lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului său, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denunțători, cărora le-a spus că va interveni la magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru ca aceștia să dispună judecarea lor în libertate și, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în două dosare în care sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune, respectiv complicitate la luare de mită.

Într-un alt dosar, Tribunalul București l-a condamnat pe fostul deputat, în 13 octombrie 2010, la șapte ani de închisoare cu executare, pentru înșelarea mai multor persoane, cărora le promitea că le dă sume de bani împrumut în schimbul unor garanții. Instanța a mai decis ca Nati Meir să plătească daune materiale pentru opt dintre părțile civile constituite în dosar.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie – octombrie 2009, Nati Meir, „profitând de ascendentul moral pe care îl avea, creat prin pozițiile publice deținute, respectiv de fost deputat în Parlamentul României și de candidat la Președinția României”, i-a indus în eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Ștefan, Dumitru Marius, Florin Drăghici, Radu Pîndici, Mariana Oțetaru, Valentin Bălănescu și George Mantea, producându-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.

Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoană cu putere financiară, care oferă împrumut sume mari în valută, cu garanții imobiliare, și le-a arătat acestora, în momentul încheierii contractelor de împrumut ori pe parcursul derulării acestora, un rucsac plin cu valută falsă.

Tags:
Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Iată ce salariu primesc angajații din marile restaurante fast-food în România
×