NEBUNIE la Vama Nădlac. Coadă uriașă de mașini la intrarea în România/ SCANDAL: români care vin din Italia refuză să intre în carantină

NEBUNIE la Vama Nădlac. Coadă uriașă de mașini la intrarea în România/ SCANDAL: români care vin din Italia refuză să intre în carantină
Aglomerație infernală la intrarea în țară prin Vama Nădlac. Sursa foto: Antena 3
Publicat: 10/03/2020, 22:19
Actualizat: 11/03/2020, 00:32

Sute de mașini așteaptă să intre în România, marți seară, prin Vama Nădlac II. Mulți dintre cei care au ajuns în țară refuză să intre în carantină. România are 5.600 de locuri de carantină, iar numărul testelor de coronavirus este insuficient, doar 1.200 la nivel național.

Imaginile cu coada uriașă de la intrarea în țară, prin Vama Nădlac II, pot fi vizualizate, în timp real, pe live.politiadefrontiera.ro.

Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a anunțat, astăzi, că în ultimele două săptămâni, zeci de mii de români s-au întors din Italia, potrivit antena1.ro.

„Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 români și 3.80 italieni, 2.800 alte cetățenii”, a declarat Inspectorul General al Poliției de Frontieră.

Scandal la centrul de carantină

Situație de neimaginat în această seară la centrul de carantină aflat într-o localitate din județul Arad. 40 de persoane care se află în carantină s-au încuiat în centru. Pompierii au fost chemați să intervină pentru a sparge ușa. Oamenii, nemulțumiți de situația în care se află, au blocat echipajul de pompieri, iar acesta nu mai poate părăsi centrul.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad au încercat să ajungă la cele aproximativ 40 de persoane aflate în centrul de carantină, însă acestea au încuiat ușa, potrivit Aradon.ro.

Pompierii, chemați, să spargă ușa s-au trezit “prizonierii” oamenilor. Aceștia le-au blocat autospeciala intervenție cu mașinile lor. Situația nu pare a fi dezamorsată deoarece spre centrul de carantină au plecat mai multe echipaje de la Serviciul de Acțiuni Speciale – mascații, cum sunt cunoscuți – și din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Timp de așteptare la graniță: 50 de minute

Şoferii care intră în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost nevoiţi să aştepte aproximativ 50 de minute pentru tranzitare, în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza controalelor sanitare efectuate de autorităţi, în contextul noului coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Matei Filip Ionuţ, a declarat, pentru AGERPRES, că numărul celor care s-au prezentat la intrarea în ţară prin Nădlac II a fost mai mic în ultimele 24 de ore faţă de zilele obişnuite, însă pasagerii autoturismelor sau autocarelor completează chestionare cu privire la zonele din care vin şi sunt verificaţi din punct de vedere medical, astfel că se aşteaptă mai mult pentru tranzitare.

„În ultimele 24 de ore, prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în ţară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeaşi perioadă am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valorile de trafic fiind acum în scădere. În acest moment, formalităţile de frontieră se efectuează pe trei artere la intrarea în ţară prin PTF Nădlac II, iar timpul de aşteptare este de 40-50 de minute. Timpul de aşteptare mai ridicat înregistrat în acest moment este cauzat de măsurile suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul noului coronavirus, respectiv verificările efectuate de către poliţiştii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, precum şi măsurile dispuse de specialiştii acestei instituţii”, a declarat Matei Filip Ionuţ.

Ce spune Poliția de Frontieră

În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară, spun oficialii de la Poliția de frontieră.

„Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valorile de trafic fiind in scadere.

Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 3 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute.

Timpul de asteptare mai ridicat înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia”, spun oficialii IGPF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului