Nelu Tătaru, despre intenția Monicăi Anisie de a fi și dirigintă și ministru: Și eu am dorința să revin și să operez, dar în acest moment pandemia necesită toată atenția noastră

Publicat: 14/09/2020, 16:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:55

Ministrul Sănătății nu consideră benefică decizia ministrului Educației de a profesa și în mediul didactic și la Guvern, întrucât este de părere că pandemia necesită toată atenția membrilor Executivului. În prima zi de școală Nelu Tătaru a admis problema achiziției de tablete și măști. Cu toate acestea, Tătaru a declarat că nu a auzit discuții despre o posibilă remaniere a ministrului Educației, Monica Anisie.

Tătaru comentat dorința Monicăi Anisie de a fi diriginta clasei a V-a la liceul Tudor Vianu, în paralel cu funcția de ministru, spunând că el însuși și-ar dori să poată opera, medic fiind, însă pandemia de coronavirus necesită ca miniștrii să fie concentrate asupra ei în totalitate.

„Și eu am dorința să revin și să operez, dar în acest moment sunt ministrul Sănătății și e o problemă destul de importantă această pandemie încât să avem toată atenția acordată acestui moment”, a spus Tătaru pentru Libertatea.

Ministru al Educației și profesor de Limba și Literatura Română, Monica ANisie a spus că va avea timpul necesar să îndeplinească ambele profesii: „Vom avea timpul necesar, totul se va desfasura in afara programului de lucru de la Ministerul Educatiei”, a declarat duminică, Monica Anisie.

Nelu Tătaru: Sunt țări care anunță reînchiderea școlilor

Nelu Tătaru a vorbit și despre problemele generate de întârzierea achiziționării de măști și tablete:

„Și eu m-am lovit în decursul multor achiziții de acele contestații care au prelungit acele măsuri pe care noi trebuia să le luăm. Trebuie să știți că nu ține doar de noi, bunăvoința a fost, rapiditatea a fost, dar în acest context în care ne lovim în continuare de birocrație, ajungem ca termenul pe care l-am stabilit să nu fie cel dorit de noi. Azi trebuia să avem acele tablete, cum trebuia să avem și acele măști pentru persoane defavorizate, dar există o economie care încearcă să-și revină prin diverse forme. Una din aceste forme sunt și acele contestații care vin din ce în ce mai târziu și atunci avem un termen care nu poate fi respectat”, a spus Tătaru. „Îi înțeleg pe părinți, le înțeleg și teama, dar și răbdarea ajunsă la limită după 7 luni de pandemie, dar trebuie să înțeleagă că situația nu este doar la noi. Sunt țări care anunță reînchiderea școlilor. Am reușit în mare parte să gestionăm o pandemie să gestionăm o transmitere comunitară, să avem doar focare dispersate și să putem controla o viață pe care putem să o ducem spre normal”, a mai spus ministrul.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Cea mai cumplită veste pentru România tocmai a venit: "Să sperăm că nu ajungem acolo"
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...