Mesajul ministrului Educației, Monica Anisie, în prima zi de școală: „În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol!”

Mesajul ministrului Educației, Monica Anisie, în prima zi de școală: „În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol!”
Publicat: 14/09/2020, 09:10

Ministrul Monica Anisie le transmite elevilor, la început de an școlar, că trebuie să fie conștienți de importanța majoră a educației, cât și a respectării măsurilor de prevenție a răspândirii Covid-19.

„Dragi elevi, trebuie să conştientizaţi atât importanţa educaţiei, cât şi respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! În voi este forţa, alături de noi, de a depăşi orice obstacol! Implicarea voastră contează! Mult succes tuturor şi toate gândurile mele bune!”, a scris Anisie, luni dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

„Un an cu multe oportunități”

Acesta este, pentru fiecare, „un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități”, a subliniat Anisie.

„Școala are nevoie de noi toți!”

„Din păcate, a fost nevoie de o situaţie de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de şcoală în formarea viitorului adult. Am înţeles cu toţii că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual: prin conştientizare, modernizare şi, cel mai important, prin digitalizare! Chiar dacă acest an şcolar începe cu unele temeri din cauza situaţiei epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-şi revedea colegii şi profesorii, bucuria şi speranţa tuturor că într-o zi se vor întoarce la şcoală sunt infinit mai puternice. Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii! Noi, profesorii, vom avea şansa să dovedim şi acum că suntem încrezători în destinul nostru şi că putem să îi pregătim pe elevi pentru viaţă! Lor trebuie să le dăruim cunoaşterea, pasiunea şi suportul nostru, indiferent de şcoala în care învaţă, de locul din care provin, de contextul familial. Şcoala are nevoie de noi toţi! Să fim mai prudenţi, mai responsabili şi mai implicaţi” , este mesajul ministrului Monica Anisie.

Salvați Copiii România: Peste 900.000 de elevi nu au acces la educația online! Guvernul nu a livrat tabletele promise copiilor

82.000 de tablete vor fi livrate elevilor din 14 județe și din Capitală, au anunțat oficialii Ministerului Educației. Liliana Bibac, reprezentant Salvați Copiii, spune că 900.000 de copii nu au acces la învățământul online, în plină pandemie.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult