Cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian nu au coronavirus / Raed Arafat: Ştim că unii şi-au ascuns măştile ca apoi să le vândă la suprapreţ

Cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian nu au coronavirus / Raed Arafat: Ştim că unii şi-au ascuns măştile ca apoi să le vândă la suprapreţ
Ofițerul MAI a declarat că NU a călătorit în afara țării în ultimele două luni
Publicat: 26/02/2020, 14:49
Actualizat: 26/02/2020, 15:13

Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian care are infecție cu coronavirus au rezultate negative la testele efectuate de Institutul „Matei Balș”, a anunțat, miercuri, secretarul de stat în MS Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe de presă.

„Țin să vă anunț că toate cele 13 persoane testate au test negativ. Mai sunt 19 în lucru”, a afirmat Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a mai spus că miercuri a fost emis ordinul de carantină.

„Acest ordin spune că toate persoanele care vin din zone închise, din vasul de croazieră, sunt puse în carantină instituționalizată. Acestea vor fi cele 14 zile în care vor fi testați la intrarea în carantină, iar la ieșire se vor da două teste la 24 de ore distanță. Cei care vor veni din Veneto și Lombardia va fi izolare la domiciliu. Comitetele județene de urgență sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet județean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină. Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuate până azi, inlcusiv cele venite de la Buzău sunt negative. La fel și cele de la Alba Iulia. Azi la ora 14.00 se aflau 69 de persoane în carantină, 4.418 izolați la domiciliu”, a adăugat sursa menționată.

În cadrul conferinței de presă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că, la ora actuală, în România nu este infecvtată nicio persoană cu coronavirus.

„Sunt mai multe probe în testare în continuare. Rugămintea noastră e să nu devină fiecare din aceste cazuri o poveste de panică. Foarte multe din situațiile semnalate cu diferite tipuri de știri și extrem de agresiv s-a rezultat că sunt negative”, a adăugat Arafat.

Arafat: Ştim că unii şi-au ascuns măştile ca apoi să le vândă la suprapreţ

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, miercuri, că România nu este singura ţară care se confruntă cu lipsa măştilor, iar unele persoane au ascuns măştile chirurgicale pentru a le vinde la suprapreţ ulterior.

Citește continuarea…

Tătaru: Toți cei care vin din focare de coronavirus, în carantină instituționalizată 14 zile

Toate persoanele care vin din zone afectate de coronavirus intră în carantină instituționalizată 14 zile, a spus secretarul de stat în MS Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe de presă. După cele 14 zile, li se vor face două teste.

Nelu Tătaru a dat detalii despre un ordin de carantină emis miercuri de Ministerul Sănătății.

Astfel, toate persoanele care vin din zone închise, de pe vreun vas de croazieră, sunt puse în carantină instituționalizată, unde vor rămâne 14 zile.

„La ieșire se vor da două teste, la 24 de ore distanță”, a spus secretarul de stat.

Cei care vor veni din Veneto și Lombardia va fi izolare la domiciliu. Comitetele județene de urgență sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet județean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină. Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuae până azi, inlcusiv cele venite de la Buzău sunt negative. La fel și cele de la Alba Iulia. Azi la ora 14.00 se aflau 69 de persoane în carantină, 4.418 izolați la domiciliu”, a adăugat sursa menționată.

Cei fără simptome, care se întorc în țară din alte zone decât cele afectate de coronavirus, vor sta acasă 14 zile, timp în care vor primi concediu medical.

Miercuri la ora 14, 69 de persoane erau în carantină, 4.418 izolate acasă, din care 920 în București.

Potrivit autorităților, există spații suficiente de carantină, respectiv peste 4.000 de locuri în țară.

Arafat: Sunt peste 4.000 de locuri care pot fi folosite pentru carantină

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, miercuri, că au fost identificate peste 4.000 de locuri, la nivel național, care pot fi folosite pentru carantină, el subliniind într-o oră de la identificarea unui prim caz de coronavirus nu se poate ajunge la epidemie.

„Sunt peste 4.000 de locuri identificate la nivelul județelor și care se află în diferite tipuri de spații fie puse la dispoziție de autoritățile locală, unde persoanele pot sta împreună, fie separat. (…) Avem stocuri pentru echipele medicale, nu multe, dar pentru asta se fac achizițiile în regim de urgență. Lipsa măștilor din farmacii este în toată Europa. Știm ca unii au ascuns maști și așteaptă să se ridice starea de panică”, a spus, într-o conferință de presă, Raed Arafat.

Referitor la centrul de carantină din Capitală, despre care deputatul Emanuel Ungureanu a afirmat că se află într-o „zonă aglomerată”, iar în aceeași clădire se tratați și alți pacienți, secretarul de stat în MAI apunctat că dacă se va găsi o altă locație, se va putea decide mutarea lui.

„Nu comentez despre comentariile altora. Centrul de carantină în București este acolo. Dacă găsesc altă locație și se decide la un anumit moment să se facă altă locație. Acum respectă regulile pentru că a fost vizitat inclusiv de Direcția de Sănătate Publică atunci când a fost deschis”, a punctat Arafat.

Parlamentar USR Emanuel Ungureanu spunea, marți, că locaţia secretă din Bucureşti destinată celor suspecți a fi infectați cu coronavirus este într-o zonă aglomerată, în aceeași clădire fiind tratați și pacienți cu insuficienţă renală cronică.

„Acea clădire, în niciun caz nu este potrivită pentru cuvântul izolare, pentru suspiciuni de coronavirus din două motive: locaţia este într-o zonă superaaglomerată, în apropierea unor blocuri şi a unui hipermarket şi, doi, în acea clădire sunt îngrijiţi de luni până sâmbătă pacienţi cu insuficienţă renală cronică care au sistemul imunitar deprimat”, a afirmat, marți, Ungureanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”