NEMULȚUMIRI. Ambulanțierii despre acordarea stimulentului de risc: „Situaţiile cerute de minister şi transmise de conducerea serviciilor de ambulanţă sunt discriminatorii”

NEMULȚUMIRI. Ambulanțierii despre acordarea stimulentului de risc: „Situaţiile cerute de minister şi transmise de conducerea serviciilor de ambulanţă sunt discriminatorii
Sursă: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/04/2020, 13:42

Ambulanţierii acuză că acordarea stimulentului de risc este dezamăgitor, pentru că Ministerul Sănătăţii a primit date din teren fără ca angajaţii de intervenţie să fie consultaţi. 

Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi secretarului de stat dr. Raed Arafat intervenţia de urgenţă pentru ca personalul operativ de intervenţie din serviciile publice de ambulanţă care desfăşoară activitatea în teren să beneficieze de stimulentul de risc pe perioada stării de urgenţă, potrivit Mediafax.

„Solicitarea conducerii FNSAR vine în urma nemulţumirilor şi discriminării personalului operativ de intervenţie, care în toată această perioadă a fost supus unui risc continuu şi agresiv, prin felul activităţii de intervenţie în teren, în medii diferite, unităţi sanitare destinate celor infectaţi cu virusul COVID -19, în familii, comunităţi, spaţii destinate celor aflaţi în carantină, în izolare impusă, recoltare de probe, situaţii ascunse şi necunoscute, etc. OUG nr. 43/2020 responsabilizează conducerea serviciilor de ambulanţă de nominalizarea personalului care beneficiază de stimulentul de risc, iar machetele transmise de anumite direcţii din cadrul Ministerului Sănătăţii către conducerea serviciilor de ambulanţă au avut interpretări diferite privind interpretarea Ordonanţei în vederea alocării stimulentului de risc de 2.500 lei brut lunar şi perioada acordării”, arată Federaţia într-un comunicat.

Potrivit acestuia, faptul că la elaborarea situaţiilor tip machetă cerute de minister nu a existat consultare cu cei din teren, cât şi cu partenerul social pentru a da detalii privind intervenţia echipajelor în această perioadă de pandemie şi riscul la care a fost şi este supus personalul de intervenţie din teren, a făcut ca situaţiile cerute de minister şi transmise de conducerea serviciilor de ambulanţă să fie discriminatorii în acordarea stimulentului de risc, situaţii care nu reprezintă realitatea din teren a riscului, fiind imposibil de identificat cerinţele din machetă.

„Personalul operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă a apreciat intenţiile Guvernului României de a acorda stimulentul de risc pentru personalul din linia întâi în lupta cu virusul COVID-19, stimulent stabilit prin OUG nr. 43/2020, luptă în care personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă a fost şi este implicat 100%, dar modul de interpretare şi acordare a stimulentului de risc este dezamăgitor. Mesajul personalului operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă către cetăţenii României este că, în ciuda acestor stări de dezamăgire şi nemulţumire privind acordarea stimulentului de risc mult trâmbiţat, dedicarea profesională, empatia şi toată dăruirea va fi 100% pentru cei aflaţi în nevoi, şi să se treacă cu bine, cât mai repede de această situaţie şi fără pierderi de vieţi”, transmite sursa citată.

Potrivit Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România, 119 ambulanţieri sunt infectaţi cu noul Covid-19. Dintre aceştia, 9 sunt medici, 57 asistenţi, 43 ambulanţieri şi 10 „alt personal”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia