NENOROCIRE ÎN LANȚ. Zeci de persoane au murit la câteva ore după ce au participat la o înmormântare

Redactor:
Gandul
NENOROCIRE ÎN LANȚ. Zeci de persoane au murit la câteva ore după ce au participat la o înmormântare
NENOROCIRE ÎN LANȚ. Zeci de persoane au murit la câteva ore după ce au participat la o înmormântare

Mexicanii mor pe capete din cauza consumului de alcool contrafăcut. Numărul deceselor a ajuns la 138 , de la începutul pandemiei de coronavirus, au anunțat duminică autoritățile locale.

În statul mexican Puebla, cel puțin 96 de persoane s-au intoxicat cu alcool contrafăcut. 70 au murit, 15 sunt spitalizate, iar alte 11 au fost externate”, transmite Secretariatul pentru sănătate din statul situat în centrul Mexicului, potrivit newsinfo.inquirer.net.

„Cei mai mulți pacienți spitalizați sunt în stare gravă”, a adăugat secretariatul. Circa 80 de persoane au participat marți la o înmormântare la Chiconcuautla (la 200 km nord-est de Ciudat de Mexico), principalul focar de intoxicație cu „REFINO”, un rachiu din strestie de zahăr „tradițional”, fabricat artizanal.

23 de oameni au murit în decursul a câteva ore de la înmormântarea respectivă. Primăria din Chiconcuautla a susținut că alcoolul fusese „falsificat”, fiind utilizate substanțe alternative pentru a reduce costurile de producție.

În Mexic, COVID-19 a infectat 49.219 persoane şi a făcut 5.177 de victime.

Caz similar: Zece români au murit după ce au băut spirt contrafăcut

Doi bărbați acuzați că au produs spirtul contrafăcut au fost arestați preventiv, printr-o decizie a Tribunalului Iași, luată luni seara. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 48 de ore. Zece persoane din județul Iași au murit după ce au băut spirt.

Potrivit deciziei Tribunalului Iași, cei doi bărbați au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile, transmite Mediafax.

„Admite propunerea procurorului formulată în dosarul de urmărire penală nr. 219/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. În baza disp. art. 226 Cod procedură penală, cu referire la disp. art. 202 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. D.Z.A.N.A.; 2. A.F, urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de prevăzută de art. art. 192 alin. 1 şi 3 Cod penal (9 persoane decedate), prevăzută de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (3 acte materiale) şi art. 77 lit. a şi g Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 04.05.2020 până la data de 02.06.2020, inclusiv”, se arată în hotărârea magistraților, care poate fi atactă în termen de 48 de ore.

Psihiatru, despre cazul celor 10 ieșeni morți după ce au băut spirt: Consumul de alcool nu ajută la sterilizarea gurii pe perioadă de pandemie

Psihiatrul Gabriel Diaconu a vorbit la Gândul Live despre cazul celor 10 ieșeni morți după ce au băut spirt contrafăcut. Psihiatrul a atras atenția asupra faptului că în perioadă de izolare consumul de alcool crește și în ultima perioadă a circulat un fake-news potrivit căruia consumul de alcool sanitar ne protejează de coronavirus. Cine a emis aceste informații false este pasibil de condamnare penală, spune psihiatrul.

 

Inchide