Nepotul lui Gigi Becali, audiat la DNA | Geambazi, după audieri: Dacă statul român are bani negri, înseamnă că am spălat bani negri / George Becali: Mi-e frică, tremur de frică

Nepotul lui Gigi Becali, audiat la DNA | Geambazi, după audieri: Dacă statul român are bani negri, înseamnă că am spălat bani negri / George Becali: Mi-e frică, tremur de frică
Publicat: 19/11/2019, 12:38

Geambazi, la ieșire de la DNA: Dacă statul român are bani negri, înseamnă că am spălat banii negri

Vasile Geambazi, nepotul lui George Becali, a declarat, marți, la ieșirea de la audierea de la sediul DNA, că acuzațiile din dosar sunt de spălare de bani, precizând că „dacă statul român are bani negri înseamnă că am spălat banii negri”.

Întrebat, la ieșirea de la DNA, daca este vorba despre bani negri, Vasile Geambazi a răspuns: „Dacă statul român are bani negri înseamnă că am spălat banii negri. (…) Dacă erau bani negri la Ministerul de Finanțe i-oi fi spălat”.

Întrebat, de asemenea, pe lângă cine și de către cine s-a făcut traficul de influență, nepotul lui Gigi Becali a răspuns că „nu există așa ceva”.

Acesta a precizat, întrebat care sunt capetele de acuzare în dosar, că este vorba de spălare de bani, deși există o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Totodată, Geambazi a fost întrebat ce rol joacă George Becali în acest dosar, acesta spunând că nu știe.

Întrebat, de asemenea, dacă banii despre care se discută au fost investiți Steaua, Geambazi a răspuns afirmativ. „Normal, eram acționar”.

În ceea ce privește posibilitatea de a da banii înapoi, nepotul lui George Becali a spus că „Așteptăm și vedem”.

George Becali, la DNA, în dosarul în care a fost audiat și nepotul său: Mi-e frică, tremur de frică

George Becali a ajuns, marți, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care a fost audiat și nepotul său, Vasile Geambazi. Acesta le-a spus, ironic, jurnaliștilor că „tremură de frică”.

„Nu știu ce s-a întâmplat”, a spus George Becali, la intrarea în DNA.

Întrebat dacă va fi pus sub învinuire în dosarul privind spălarea de bani în legătură cu dosarul în care a fost audiat Vasile Geambazi, Becali a răspuns: „Da, tată”.

Întrebat, în continuare, dacă îi e teamă de ce se poate întâmpla cu acest dosar, Gigi Becali a fost ironic: „Mi-e frică foarte tare, tremur de frică. Am spălat bani cu nepotu-meu. S-au dus banii din contul meu în contul lui neportul meu și din contul lui nepotul la mine în cont. Am spălat bani, hai, fix, la revedere”.

Știre inițială

În 2014, Vasile Geambazi a renunțat la despăgubirea pentru un teren de 14,7 hectare din Voluntari, dobândit prin cesiune, după ce instanța a hotărât ca el să primească doar contravaloarea sumei plătite fostului proprietar și 15 la sută din diferența până la valoarea imobilului. Persoanele care au revendicat inițial suprafața respectivă își înstrăinaseră drepturile încă din anul 2003.

În anul 2011, S.C. Romcontrol S.A. a întocmit, în dosarul de despăgubire al lui Geambazi, un raport de evaluare și a stabilit valoarea terenului la suma de 205.352.000 de lei. În 2012, Geambazi a dat în judecată Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, solicitând emiterea titlului de despăgubire. La data de 6 noiembrie 2014, Curtea de Apel București a obligat Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor (succesoarea Comisiei Centrale) să emită titlul de despăgubire în condițiile Legii nr. 165/2013, ceea ce ar fi presupus ca valoarea imobilului să fie stabilită prin aplicarea grilei notarilor publici și să se acorde, prin compensare în puncte, doar contravaloarea sumei plătite fostului proprietar și 15 la sută din diferența până la valoarea imobilului.

În iulie 2013, Vasile Geambazi a obținut o despăgubire de 297.630.000 de lei de la statul român, pentru un alt teren din Voluntari, de 21 de hectare, potrivit unei decizii irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Potrivit ANRP, Vasile Geambazi a dobândit dreptul la proprietate asupra terenului de 21,7 ha din Voluntari printr-un contract de cesiune încheiat în anul 2009. În legătură cu acest dosar, în anul 2012, instanța a hotărât ca statul român, prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, să emită titlu de despăgubire potrivit raportului de evaluare întocmit de S.C. Business Evaluator, respectiv 297.630.000 lei.

În acest prim dosar, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor a emis, în data de 27.06.2013 un titlu de despăgubire, iar ANRP a emis, în data de 20 iunie 2014, un titlu de plată pentru prima din cele cinci tranșe aferente titlului de despăgubire.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”