Neurochirurgi și neurologi renumiți ai Spitalului Florence Nightingale din Istanbul vin la București

Neurochirurgi și neurologi renumiți ai Spitalului Florence Nightingale din Istanbul vin la București
Publicat: 31/03/2014, 12:38
Actualizat: 31/03/2014, 12:54

Evenimentul, susținut de Ziarul Financiar, va debuta la ora 10.00 cu o conferință de presă, urmată seminarul la care sunt așteptați medici neurologi și neurochirurgi din România, iar de la ora 14.30 cei doi profesori vor oferi pacienților diagnosticați cu diferite afecțiuni neurologice o sesiune gratuită de consiliere medicală de specialitate.

La seminar cei doi profesori vor vorbi despre abordarea anevrismelor cerebrale, malformațiilor vasculare, cavernoame, fistule durale și despre intervenții chirugicale neuro-oncologice prin utilizarea tehnologiilor avansate (Intraoperative imaging, Intraoperative-MR, Intraoperative-CT) minim invazive care permit intervenții chirurgicale pe creier cu dureri reduse, fără incizii și cu perioadă de recuperare rapidă.

Aflat pentru prima dată la București, Prof. Dr. Minareci este unul dintre pionierii din Turcia care au început să lucreze în neuroradiologia intervențională, având un rol important și în înființarea primului Departament de Neuroradiology din Turcia în 1989. De-a lungul carierei sale, el a efectuat mii de tratamente endovasculare și a pregătit un număr considerabil de rezidenți, azi medici practicieni de succes în Turcia și in țările vecine. El este specializat în tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene, malformații arterio-venoase intracraniene, stenoze vasculare intracraniene sau extracraniene, vasospazm, accident vascular cerebral, fistule arterio-venoase Dural, tulburări vasculare ale coloanei vertebrale, terapeutic sau preoperator embolizarea tumorii.

Prof. Talat Kiris este șeful Secției de neurochirurgie și al centrului GammaKnife din cadrul spitalului Florence Nightingale și președinte al Secției de Neuro-Oncologie din cadrul Societății Turce de Neurochirurgie. El este autorul cărții „Cerebral Vasospasm: New Strategies in Research and Treatment”. Prof. T. Kiris lucrează alături de Prof. Minareci de mai bine de 20 de ani. În toată această perioadă, ei au format o echipă de profesioniști, animați fiind în permananță de dorința de a oferi pacienților cele mai bune alternative de tratament într-o manieră deschisă, astfel încât aceștia să ia decizia finală cunoscând riscurile și beneficiile de opțiuni de tratament.

Începand cu ora 14.30 cei doi profesori vor oferi o sesiune gratuită de consiliere medicală de specialitate pacienților diagnosticați cu diferite afecțiuni neurologice. Programarea prealabilă este obligatorie la tel.: 0318.256.250 sau pe adresa de e-mail: [email protected]. Traducerea discuțiilor este asigurată.

Cu patru spitale generale – un Hi-Tech „Smart și Green Hospital” deschis în ianuarie 2013, un centru medical, un spital și un centru de cercetare clinică, Grupul Florence Nightingale este activ în fiecare domeniu major de specializare medicală și este unul dintre cele cele mai mari și cel mai renumit grup medical din Europa și Orientul Mijlociu. Grupul Florence Nightingale este singurul centru de transplant de organe în regiunea Orientul Mijlociu, licențiat în prezent pentru a opera în cinci domenii de transplant de organe. Grupul Florence Nightingale a fost fondat în 1989 ca primul spital de boli cardiovasculare din regiune sub egida Fundației Turce de Cardiologie. Grupul Florence Nightingale colaborează cu spitale de renume mondial și școli medicale pentru a oferi pacientilor săi cele mai bune metode și soluții de diagnosticare și de tratament: Memorial Sloan – Kettering Cancer Center, New York; Methodist Hospital , Houston; Columbia University Medical Center, New York; Weill Medical College de la Universitatea Cornell, New York; Barbara Ann Karmanos Cancer Institute, Detroit; Colegiul de Medicina Baylor, Houston; Centrul de terapie celulară și de Cancer Imunoterapia, Tel Aviv; Detroit Medical Center, Detroit; Wayne State University, Detroit. Având acest background, Grupul Florence Nightingale este recunoscut ca standard de excelență în întreaga regiune.

Grupul Florence Nightingale în cifre: 30.000 de pacienți tratați în fiecare an; 900 de paturi, 41 săli de operații; 143 paturi pentru terapie intensivă și de urgență; 41.000 intervenții chirurgicale cardiace (o medie de 30-35 de pacienți în fiecare săptămână în 2010); cea mai scăzută rată de mortalitate în cardiologie din Europa – 1,53 % în 2010; 8 intervenții vertebrale&scolioză pe săptămână; 105.000 angiografii&angioplastii; 2-3 transplanturi de ficat pe săptămână; 7 cazuri de transplant de celule stem pe lună; 20.000 de intervenții chirurgicale ortopedice; 300 intervenții chirurgicale robotizate în urologie; 600 de transplanturi hepatice; 8.000 de angiografii pe an; 2.000 de intervenții cardiace invazive pe an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Se schimbă Revolut pentru România. Ce vor putea să facă acum clienții
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU