Nicolăescu: „Jos Băsescu! ” a fost programul nostru în campania electorală, nu pot să mă dezic

Redactor:
Aurelia Alexa
Nicolăescu: „Jos Băsescu! ” a fost programul nostru în campania electorală, nu pot să mă dezic
Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că sloganul "Jos Băsescu!", care nu poate fi un proiect de țară, potrivit lui Victor Ponta, a fost programul USL în campania electorală, iar el nu se poate dezice de acesta

Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV, că sloganul „Jos Băsescu!”, care nu poate fi un proiect de țară, potrivit lui Victor Ponta, a fost programul USL în campania electorală, iar el nu se poate dezice de acesta.

Întrebat dacă este de acord cu președintele PSD, care a anunțat că „Jos Băsescu!” nu poate fi un proiect de țară, Eugen Nicolăescu, a precizat că acesta a fost programul USL în campania electorală.

„Eu cel puțin, care m-am dus în campania electorală în fața a mii de oameni și le-am spus că principala noastră atribuțiune, a USL, este să schimbăm România, și schimbarea României înseamnă și schimbarea regimului Băsescu, nu pot să mă dezic. Dimpotrivă, datoria mea este să arăt că România se poate schimba în bine și că regimul Băsescu a făcut rău în această țară. Asta e datoria mea de politician”, a precizat Nicolăescu.

În ceea ce privește atmosfera din USL, vicepreședintele PNL a afirmat că aceasta este „normală” din punctul său de vedere. El a mai spus că îți dorește ca situația în Uniune să rămână normală în următorii patru ani, pentru că așa s-au prezentat membrii USL în fața cetățenilor.

Despre relația premierului Victor Ponta cu președintele Traian Băsescu, Nicolăescu s-a rezumat să afirme: „Eu cred că, așa cum a spus premierul de mai multe ori, el consideră că o relație instituțională cu președintele face bine cel puțin modului în care se desfășoară activitatea. Eu vă spun ce a spus premierul”.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în 9 aprilie, la o dezbatere pe tema „120 de ani de social-democrație în România”, că „Jos Băsescu!” este un slogan de campanie, o idee, dar nu poate fi un proiect de țară.

„Foarte mulți alți colegi vorbesc și cred că singurul proiect politic despre care trebuie să vorbim în continuare este proiectul «Jos Băsescu!». Eu cred că că «Jos Băsescu!» e un slogan de campanie, e o idee, dar nu poate fi un proiect de de țară. «Jos Băsescu!» se va întâmpla la anul, din fericiere, și ce facem a doua zi după ce e jos Băsescu?”, a spus Ponta.

Președintele PSD a arătat că noul proiect al formațiunii sale trebuie să fie noul proiect pentru România.

Inchide