Nicușor Constantinescu, eliberat sub control judiciar, poate să revină la șefia Consiliului Județean Constanța, dar nu are voie să ia contact cu angajații

Nicușor Constantinescu, eliberat sub control judiciar, poate să revină la șefia Consiliului Județean Constanța, dar nu are voie să ia contact cu angajații
Publicat: 08/12/2014, 18:14

Ordinul de suspendare a lui Nicușor Constantinescu din funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, emis de Prefectura Constanța în luna august a acestui an, a fost valabil până la încetarea măsurii arestării preventive.

„Acest ordin a expirat de vineri, din momentul în care Curtea de Apel Constanța a decis punerea în libertate a lui Nicușor Constantinescu sub control judiciar, astfel că acesta își poate relua funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța”, au explicat, luni, reprezentanții Prefecturii Constanța.

Potrivit deciziei de vineri a Curții de Apel Constanța, de cercetare a sa sub control judiciar, Nicușor Constantinescu trebuie să respecte mei multe obligații, una dintre condiții fiind să nu ia legătura cu angajații Consiliului Județean Constanța.

„Pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel trebuie să respecte următoarele obligații: să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului care a luat măsura; (…) să nu ia legătura și să nu comunice cu martorii și experții din prezenta cauză, precum și cu personalul Centrului Militar Zonal Constanța, direct sau indirect și prin orice mijloace de comunicare, precum și cu personalul din cadrul Consiliului Județean Constanța și cu consilierii județeni”, se menționează în soluția dată vineri de magistrați.

Luni, Nicușor Constantinescu nu a mers la Consiliul Județean Constanța, iar până la ora transmiterii acestei știri nu a putut fi contactat pentru a comenta situația.

Curtea de Apel Constanța a admis, vineri, solicitarea lui Nicușor Constantinescu de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, în dosarul privind nefinanțarea Centrului Militar Zonal.

Vineri seară, Nicușor Constantinescu a fost eliberat de la Spitalul Penitenciar Rahova, spunând că nu dorește nimănui să treacă prin ce a trecut el și că ar trebui să se termine cu arestările.

El a mai afirmat că îi este foarte greu să explice în câteva cuvinte prin ce a trecut în SUA, unde a suferit intervenții chirurgicale pentru cancer, având și complicații, adăugând că atunci când SUA au refuzat extrădarea sa, el a venit „pe propria răspundere” și „nesilit de nimeni în România” ca să fie judecat.

Nicușor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova în 6 noiembrie, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanța, în dosarul privind nefinanțarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curții de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel București, care i-a admis, în 26 noiembrie, o contestația la măsura arestării, dispusă inițial și în acest dosar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
Cine e Mihaela, fata de 24 de ani care s-a aruncat de la etajul 15!...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile...
Suveranistul Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă, ia bani grei de la o multinațională
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Test de cultură generală. Roșiile sunt fructe sau legume?