Nițu: Ancheta privind decesul lui Ionuț este finalizată, dosarul va fi trimis vineri instanței

Nițu: Ancheta privind decesul lui Ionuț este finalizată, dosarul va fi trimis vineri instanței
Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat, vineri, că Parchetul instanței supreme a finalizat ancheta în cazul lui Ionuț Anghel, care a murit după ce a fost mușcat de câini, iar dosarul va fi trimis instanței cel mai probabil vineri.
Publicat: 21/03/2014, 12:19
Actualizat: 20/02/2019, 22:08

„Ancheta a fost finalizată și am date că, în cursul zilei de astăzi, va fi trimis în judecată”, a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu.

Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie 2013, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală. Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Dosarul privind decesul lui Ionuț Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013, de Parchetul Tribunalului București, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanței supreme, care au făcut cercetări pentru ucidere din culpă.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție anunța, în 27 septembrie 2013, că reprezentanții legali ai Administrației Domeniului Public al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidențial SRL București, precum și Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuț Anghel a fost omorât de câini, au fost citați pentru a li de aduce la cunoștință învinuirile și pentru a fi audiați în calitate de învinuiți.

Anchetatorii i-au audiat în acest dosar, printre alții, pe părinții și pe bunica lui Ionuț Anghel, pe Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Carmen Secăreanu, președinta Asociației Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociației Caleidoscop, Marcela Pîslă, președinta Asociației „Cuțu, cuțu”, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuț Anghel a fost omorât de câini, și Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuț Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei.

Șase câini au fost ridicați, în 2 septembrie 2013, de pe proprietatea firmei de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini Ionuț Anghel. Unul dintre aceștia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA și adoptat de Fundația Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Polițiștii au amendat, în septembrie, firma SC Tei Rezidențial SRL, care are în administrare terenul unde a fost ucis de câini Ionuț Anghel. Reprezentanții firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietății, declarau pentru MEDIAFAX surse din Poliția Capitalei.

De asemenea, paznicul proprietății a fost amendat de polițiști cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie 2013, înainte ca Ionuț Anghel să fie găsit mort, au fost difuzate în 19 septembrie în presă. Ionut Anghel și fratele lui de șase ani au fost surprinși în timp ce se jucau și aleargau pe o alee din parc, bunica acestora nefiind în înregistrare. La un moment dat, fratele lui Ionuț este adus în parc de mână de către un bărbat. Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii. După alte câteva minute, bărbatul care l-a adus pe băiat apare în înregistrare în timp ce se îndreaptă spre ieșirea din parc. În jurul orei 11.30, Ionuț a fost găsit ucis de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

După apariția în presă a imaginilor, procurorul care investighează cazul a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei.

Procurorii l-au audiat în calitate de martor și pe Octavian Sandu, bărbatul care l-a dus pe fratele lui Ionuț Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei.

Octavian Sandu declara atunci, la ieșirea din Parchetul instanței supreme, că în 2 septembrie 2013 l-a văzut pe fratele lui Ionuț pe stradă, care era speriat, l-a luat și l-a dus în Parcul Tei, unde era bunica lui. Acesta a precizat că s-a apropiat de băiețel după ce l-a văzut că plânge, dându-și seama că s-a întâmplat ceva în neregulă. Acesta a mai spus că a aflat că mai este un copil care s-a pierdut în momentul în care l-a dus pe fratele lui Ionuț în parc, la bunica acestuia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Ce loc ocupă România în topul celor mai atrăgătoare destinații de relocare profesională